PNL Maramures, in colaps. Cristian Niculescu: Ori curatam organizatia, ori disparem in neant

PNL

cristian niculescu tagarlas sediul pnlBiroul Electoral Central a anuntat rezultatele finale, dupa numararea si validarea voturilor din 11 decembrie. Romanii si-au exprimat optiunile, sanctionand activitatea unei clase politice macinate de coruptie si incompetenta. Marele perdant al alegerilor parlamentare este Partidul National Liberal, singurul partid istoric care mai activeaza pe scena politica, electoratul refuzand sa mai crediteze o echipa care a incalcat principiile si doctrina liberala, unica alternativa viabila pentru social democratia populista  post decembrista. Despre prezentul dar mai ales viitorul PNL am stat de vorba cu dl avocat Cristian Niculescu Tagarlas, unul dintre ultimii liberali autentici din Maramures.

R: Dle avocat, chiar daca la alegerile locale nu au fost atinse toate obiectivele, PNL Maramures a obtinut 9 mandate in CJMM, 3 mandate in Consiliul Local Baia Mare si 266 de mandate de consilieri locali. Astazi, la finalizarea procesului electoral si numararea voturilor, PNL a obtinut un singur mandat de deputat in Maramures, fapt fara precedent in istoria ultimilor 26 de ani. Cum va explicati aceasta situatie ?

CNT: Aveti dreptate. O asemenea contraperformanta nu a mai existat in judetul nostru. Am ajuns sa fim la acelasi nivel de reprezentare cu niste partide de nisa, un fapt inacceptabil pentru PNL. Motivele sunt evidente, dupa alegerile locale conducerea organizatiei judetene adoptand o strategie gresita care s-a dovedit perdanta. Liderii PNLMM au incalcat principiile fundamentale ale liberalismului, generand aliante dubioase si neproductive, care au determinat electoratul liberal sa ne intoarca spatele. Rezultatele sunt cele care se vad iar daca nu vom lua masuri imediate, consecintele pot deveni dezastruoase!

R: In campania Dv pt alegerile locale ati promovat un program si o platforma de administrare, bazate pe legalitate, transparenta si moralitate.  Sunt elemente care se pare ca lipsesc scenei politice romanesti, populata tot mai mult de indivizi lipsiti de competenta si onorabilitate. Mai sunt actuale cele trei principii pe care le-ati enuntat si sustinut in primavara?

CNT: Mai mult decat oricand. Am mentionat clar in campania pentru locale despre nevoia unor schimbari majore in modul de a face politica. Si desi baimarenii au agreat ideile mentionate, datorita manipularii politicianiste la care au fost supusi, au votat emotional, aruncand orasul nostru intr-o stare fara precedent. Nu sunt convins ca putem vorbi astazi despre legalitate in viata comunitatii noastre, avem mari probleme privind transparenta decizionala iar moralitatea lipseste cu desavarsire. Ca argumente aduc starea dezastruoasa in care se afla municipiul Baia Mare, cu un primar suspendat si inculpat pentru fapte de coruptie, cu servicii publice de proasta calitate si un climat de dezbinare intre cetatenii urbei.

R: Ati fost acuzat ca nu ati derulat o campanie eficienta, ca nu ati avut un mesaj cert si nici vizibilitate. Ca ati avut o echipa incompetenta si o strategie gresita. Cu toate acestea, ati avut rezultate palpabile, obtinand o notorietate si credibilitate certa in comunitate.

CNT: Cei care m-au acuzat pe mine sunt perdantii de azi. Oameni care habar nu au ce inseamna notiuni precum: strategie, program de administratie sau comunicare publica. Am avut o strategie corecta, o agenda zilnica coerenta si o echipa dedicata. M-am intalnit intr-o singura luna cu activul si militantii liberali, cetatenii din cartiere, majoritatea categoriilor socio-profesionale, cu reprezentanti ai mediului de afaceri si academic, cu studentii, elevi si ONG-urile. Si in tot acest timp, liderii judeteni si parlamentarii liberali m-au sabotat, lansand zvonuri negativiste, venind bauti la intalnirile din cartiere sau promovand o retorica policianista total inutila. Nu a fost o campanie perfecta dar am muncit din greu fiind obligat sa ma lupt nu doar cu contracandidatii ci si cu reactiunea din propriul partid.

R: Cum apreciati strategia pentru actualele alegeri parlamentare promovata de conducerea PNL MM, evident prin prisma rezultatelor obtinute? Unde s-a gresit si ce nu s-a facut corect?

CNT: Pentru alegerile parlamentare nu a existat o strategie propriu-zisa. PNL MM nu a avut un program propriu si nici o oferta electorala certa. S-a mers la plezneala, pe intuitie si calcule politicianiste gresite, aspecte tipice pentru cel care si-a asumat in mod vocal conducerea organizatiei. Prima mare greseala a fost asocierea cu Coalitia pentru Baia Mare, cei care in campania locala ne-au atacat si insultat, jignind si electoratul si militantii liberali.

Disperat sa obtina rezultate care s-au dovedit iluzorii, presedintele interimar al PNL MM, s-a dus cu caciula in mana la primarul suspendat pentru a cersi o intelegere care viza interesele lui personale si nu cele ale partidului si ale electoratului. Prin gestul sau i-a umilit pe liberali iar ca rezultat o mare parte din acestia ne-au intors spatele. Mircea Dolha spera ca prin aducerea pe liste a unui reprezentant al Coalitiei si rudenie cu primarul, va genera la baimareni acelasi vot emotional si va obtine 50, 60 poate chiar 70% din voturi.

Ei bine, Dolha a obtinut in Baia Mare pentru lista de la Senat doar 16,60 % din optiuni, un scor care l-a lasat fara mandat de parlamentar. Pana si baimarenii care au votat in primavara cu primarul aflat in arest, s-au arata dezgustati de masinatiunile si aranjamentele fostului deputat, preferand sa-si dea votul altor formatiuni politice.

R: In aceste conditii, date fiind si rezultatele evident dezastruoase, se impune asumarea responsabilitatii pentru rezultatele slabe obtinute si mai ales pentru pierderea mandatelor de senatori si deputati din vechea legislatura.  Cine trebuie sa-si asume starea de fapt si ce veti face in acest sens?

CNT: In mod cert, principalul vinovat este Mircea Dolha si echipa care l-a sustinut orbeste in demersurile sale eronate. Acestia trebuie sa plece pentru ca au distrus liberalismul si munca de doua decenii a celor care nu sunt penali, traseisti sau cu moralitate dubioasa.

Ori ne strangem randurile si scoatem putregaiul din mijlocul nostru ori suntem condamnati la ignoranta si decadere. Vom cere membrilor PNL sa sanctioneze oportunismul politic, diletantismul si incompetenta manageriala. Organizatia trebuie sa redevina puternica, curata si dinamica. Nu vom mai accepta ca destinul nostru politic, al baimarenilor si maramuresenilor, sa fie decis de oameni mici, vocali dar fara vocatie, care si-au vandut onorabilitatea pentru nimic.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

8 Comments

 1. nicu

  Esecul vi se trage inca de la incuscrirea cu PSD in cadrul USL,pe urma sunt erorile primului turist de Miami ( electoratul fiind dezgustat de ifosele si plimbareala prin locuri exotice),politicile antibunastare ( refuzul de a mari salariul minim si de a anula cele 102 taxe,contestarea la CCR a maririi cu 15 % a salariilor pentru cei din invatamant,sănătate si asistenta sociala,etc).Pe plan local a contat luarea in brate a lui Rob ( fa-te,ca semnezi),personaj asociat cu dezastrul din oras,alaturi de vesnicul Barbul,un alt personaj detestat si pe care îl tineti in brate si nu in ultimul rand de Dolha,zero realizări pentru judet.Dar nici pe tine nu te-am auzit sa-i plangi pe băimărenii,care in lipsa parcurilor industriale se duc la niste fabrici in satele învecinate pentru salariul minim.

  Reply
 2. Pricop D.

  Atat la nivel national cat si la nivel local ati reusit sa va 3,14sati contra vantului.Daca Zetea ar avea un consilier competent si i-ar da ideea ca in acest mandat sa se tina de promisiunea neonorata a lui Ciceu,aia cu constructia a 4 parcuri industriale,psd ar putea sa fie la conducerea orasului si a judetului pe urmatorii 20 de ani.Norocul vostru e ca sunt la fel de nepriceputi ,dar nu se stie pana cand.Electoratul mai nou daca nu-l reprezinti sigur te curata,nu mai are rabdare cu looserii.Ori suntem buni administratori,ori nu mai suntem.

  Reply
 3. Vasile

  Liberalii plătesc pentru greșelile foarte mari pe care le-au comis liderii lor. Amintesc doar două: întovărășirea cu PDL, partidul pe care l-au compromis Băsescu și Elena Udrea. Doi: intrarea în cârdășie cu penalii, acei politicieni compromiși pe viață. Avem, în acest sens, și la Baia Mare un trist exemplu: înhăitarea cu penalul Cătălin Cherecheș, ceea ce a scârbit lumea. S-a văzut cum electoratul l-a sancționat pe incompetentul Dolha, care a fost expulzat de la Senat. Liberali onești, adunați-vă până când nu va fi prea târziu! Descotorosiți-vă de indivizi gen Cherecheș și Dolha. Descotorosiți-vă și de jurnaliștii lingăi, compromiși de Cherecheș.Niște jurnaliști infractori, chiar dacă v-ar lăuda, v-ar aduce imense deservicii.

  Reply
 4. PNL

  Dl.Tagarlas C de ce ai lăsat mâna liberă lui mangaliță Dolha Mircea acest individ a lucrat împreună cu tâlharii pentru putere încet partidul dispare deci afară cu basisti si dolhisti si refacerea liberalismului in maramures si Romania

  Reply
  1. marc

   Mai PNL,vorba lui Cristoiu,daca maine ar fi alegeri nici nu ati mai intra in Parlament.Marele Muth va ajuta intens,cum sa negocieze cu comunistul manechin preluarea PNL? Dar formarea unui guvern liberal dupa asa o bataita la fund ? p.s Cu sau fara Dolha,sunteti tot in picaj,dar nu strica totusi o reforma din temelii.

   Reply
 5. ioan

  mizerii si iara mizerii pnl-isto pdl-iste asociate cu PUSCARIASI,,, pacaleli din temelii ale baimarenilor .. jaful banului public,, gunoaile de ziaristi care v-au cantat victoriile insa numai de cele ALE PROHODULUI vostru,, v-au adus la valoarea voastra incontestabila aproape de ZEROOOOO< ZEROOOOOO << ZEROOOOO<< !!! 3,14.3,14 pe voi imbecili!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 6. anamaria

  Consilierii și jurnaliștii corupți (și nu-i vorba doar de cei de la defunctul Emm, ci și despre jurnaliștii care se dau mari cărturari ai Băii) trebuie să dea socoteală în fața legii în solidar cu Cătălin Cherecheș. Grupul pentru o presă onestă în Baia Mare.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1