PNL Maramures, dezbateri cu mediul de afaceri. Vezi de ce

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PNL Maramures va organiza in urmatoarea perioada dezbateri cu mediul de afaceri pe tema unor masuri pe care Guvernul vrea sa le introduca.

Printre acestea, Split TVA, adica sistemul privind plata defalcata a TVA, care inseamna ca in momentul livrarii, furnizorul va fi obligat sa treaca pe factura un cont dedicat de TVA (deschis la unitatile Trezoreriei sau la banci), iar beneficiarul va plati contravaloarea TVA in contul indicat de furnizor. Sumele incasate in contul de TVA pot fi folosite de catre contribuabil doar pentru a achita la randul lui TVA in termenele stabilite de lege, potrivit hotnews.ro.

“PNL Maramures va organiza in urmatoarea perioada dezbateri cum mediul de afaceri si vom incerca sa aflam care ar fi posbilitatile din partea mediului de afaceri sa reusim sa stopam aceste masuri care incurca mediul de afaceri si, de asemenea, sa venim si cu niste conculuzii clare pe care, sigur, sa le promovam si la nivel parlamentar. In luna octombrie vom demara aceste dezbateri si pe urma va vom tine la curent cu concluziile pe care le avem”, a spus Ionel Bogdan, presedintele PNL Maramures, intr-o conferinta de presa.

Ionel Bogdan considera ca Split TVA si alte taxe ar face ca evaziunea sa creasca si mai mult pentru micii intreprinzatori.

“Eu cred ca daca vor introduce Split TVA si toate taxele pe care le-au mai anuntat si vor muta contributiile si asa mai departe, pentru micii intreprinzatori va insemna o evaziune mai mare pentru ca vor incerca sa ocoleasca mai mult fiscalitatea si toate procedurile, decat sa mearga saptamanal la trezorerie, sa faca drumuri in Baia Mare sau la Sighet, care, de astfel, genereaza costuri suplimentare”, a adaugat Ionel Bogdan.

Prezent la conferinta de presa de la sediul PNL Maramures, vicepresedintele organizatiei judetene, Calin Bota, a spus ca Split TVA inseamna ca “in cateva luni de zile, fiecare dintre noi care are o mica afacere va trebui sa fie un mic contabil”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1