PNL solicita Avocatului Poporului sa sesizeze CCR in privinta OUG privind legile Justitiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PNL solicita Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta ultimei ordonante de urgenta privind legile Justitiei si demareaza, in paralel, o campanie de informare a Comisiei de la Venetia in privinta prevederilor acestei ordonante, a anuntat, miercuri, liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, informeaza AGERPRES.

„Singura institutie care poate sesiza Curtea Constitutionala pe ordonanta de urgenta impotriva Justitiei este Avocatul Poporului. Partidul National Liberal solicita public Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta acestei ultime lovituri pe Justitie prin ordonanta de urgenta, fiind foarte siguri ca o decizie a Curtii Constitutionale nu poate sa fie decat nefavorabila acestei ordonante, adica sa o declare neconstitutionala. Romanii trebuie sa stie, pentru ca, din nefericire, in spatiul public se creeaza false asteptari ca partidele politice, Parlamentul sau alte institutii pot sa intervina pentru a stopa acest atac fara precedent la adresa Justitiei. Singura institutie cand Guvernul emite ordonante de urgenta care poate sa opreasca pentru a fi verificata in privinta constitutionalitatii este, asadar, Avocatul Poporului”, a afirmat Turcan la Parlament.

Ea a spus ca, totodata, PNL reia procedurile de revocare din functie a lui Victor Ciorbea.

„Avem mici asteptari in privinta domnului Ciorbea sa sesizeze Curtea Constitutionala. De aceea, Partidul National Liberal astazi solicita conducerii Parlamentului Romaniei din nou demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea pentru ca domnul avocat al poporului trebuie sa inteleaga ca se afla in fruntea acestei institutii platit cu bani foarte multi pentru a apara interesele Romaniei, si nu interesele infractorilor. Practic, domnul Ciorbea, din momentul in care Guvernul a inceput asediul la adresa Justitiei, nu a facut absolut nimic pentru a pune in pericol interesele infractionale ale lui Liviu Dragnea”, a adaugat Turcan.

In paralel, Partidul National Liberal va declansa o campanie de informare a Comisiei de la Venetia prin intermediul APCE.

„Asa am procedat anterior si am obtinut o decizie a Comisiei de la Venetia prin care Guvernul trebuia sa se consulte si sa ceara expertiza acestui organism cand opereaza modificari pe legislatia din Justitie. Juristii PNL pregatesc aceasta actiune”, a mentionat Turcan.

Liderul liberal a subliniat ca premierul Viorica Dancila trebuie sa dea explicatii in aceasta privinta.

„Premierul Viorica Dancila (…) trebuie sa explice cum a indraznit sa minta in acest fel toate institutiile europene. Sa nu uitam ca exista trei piloni de colaborare in domeniul Justitiei – Comisia de la Venetia, Comisia Europeana si GRECO. Premierul Romaniei s-a angajat in fata acestor institutii ca orice modificare la legislatia pe Justitie se va face dupa consultari prealabile si dupa informari ale acestor organisme, in special informari fata de Comisia Europeana. Or, prim-vicepresedintele Comisiei Europene a iesit public la masa cu un oficial roman si a spus ca aflat de aceasta ordonanta de urgenta dupa ce a fost adoptata, seara, pe furis, ca hotii, sfidand institutiile internationale, calcand in picioare aspiratiile pentru o lege corecta pentru toti cetatenii Romaniei, premierul Dancila ar trebui sa isi dea demisia pentru ca Romania nu mai poate tolera mult timp acest cuplu infractional care s-a asezat in functie, in fruntea statului roman, format din Liviu Dragnea si Viorica Dancila”, a mai spus Turcan.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole