PNL vrea ordonanta pentru alegerea primarilor in doua tururi. Ciolos: Nu cred ca e democratic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vot alegeriPremierul Dacian Ciolos a afirmat marti, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonante de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca nu este democratic ca o lege adoptata de Parlament sa fie modificata de Guvern prin OUG, informeaza ziare.com.

„Este o decizie politica, mai ales ca este vorba de alegeri. Este o lege pe care Parlamentul a votat-o. (…)

Eu, in Guvernul pe care il conduc – este un Guvern independent-, care nu este implicat politic, si nu cred ca este democratic sa modifice un Guvern prin OUG o lege politica”, a spus Ciolos, la Palatul Parlamentului.

Mai multe pe ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. Attila

  Dap, cand PNL era pe cai mari in USL, nu s-a opus votului intr-un singur tur, care atunci dezavantaja PDL. Desigur, e o lege proasta, caci incalca principiul reprezentativitatii, dar trebuiau sa o modifice in guvernul Ponta 1 sau 2, cand erau inca la putere. Asa … Fatarnici cat incape:

  Reply
  1. dilau

   prietene attila, legea – votata si de pnl – e proasta rau de tot si chiar ar trebui modificata. n-ar fi o surpriza daca in baia mare am avea urmatoarele rezultate: kake 30%, pnl25%, psd20%, mp10%, udmr 8%……… daca mai punem o prezenta la vot de 45-50% rezulta ca primarul o sa fie ales de vreo 2-3 asociatii de locatari.

   Reply
 2. Attila

  PNL 25%? Cu cine, caci vorba unui hatru de pe aici, astia isi vod desemna candidatul dupa alegeri.

  Reply
  1. dilau

   mai attila, acum vreo 15 ani pnl bm/mm era filonul de aur al liberalismului romanesc. pai nici macar un sfer sa nu mai fi ramas din el?. parca eu ii spuneam – acum 2 zile – prietenului vasile treaba cu ” dupa alegeri” dar s-a rezolvat problema. :))))

   Reply
 3. Attila

  In plus, legea alegerilor locale este lege organica, ce nu poate fi modificata prin OUG. O astfel de ordonanta ar fi declarata neconstitutionala. Asa ca cererea PNL e nelegala. Da, legea e proasta, dar nu poate fi modificata nelegal.

  Reply
  1. dilau

   mai attila, atunci hai s-o modificam legal. care sint pasii ce ar trebui facuti pentru aceasta schimbare?.

   Reply
 4. Attila

  Noi nu putem face nimic, stii asta. Parlamentul ar trebui sa adopte o lege, deci PNL ar trebui sa initieze un proiect legislativ, sa aiba aviz favorabil in comisii si apoi sa treaca de votul in plen, presedintele sa o promulge – si toate astea iau timp, timp de care PNL nu mai dispune. PNL a vrut ca Ciolos sa le faca lor munca, de aceea am spus ca sunt fatarnici. Dar, daca chiar sunt de buna-credinta, ar trebui sa initieze acest proiect legislativ, chiar daca modificarile ar fi doar pentru alegerile de peste 4 ani. Asa ar dovedi ca legile nu se fac cu dedicatie (desi cam asa e), ci in interesul cetatenilor. Cand au stabilit un tur, USL era in postura de a castiga tot, de aceea nu i-a deranjat ceea ce acum ii deranjeaza.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole