Poduri de gheata pe cursurile de apa din judetul Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ca urmare a temperaturilor scazute din ultima perioada, pe majoritatea cursurilor de apa din judetul Maramures s-au format poduri de gheata. De asemenea, este inghetata aproximativ 80% din suprafata luciului de apa a lacului de acumulare Stramtori- Firiza.

La nivelul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures sunt monitorizate cursurile de apa si lacurile de acumulare, pentru a se asigura fara intreruperi volumele de apa necesare alimentarii populatiei.

“Specialistii actioneaza conform programelor de exploatare pe timp friguros in scopul intretinerii in cele mai bune conditii a lucrarilor hidrotehnice aflate in administrare. Astfel, sunt monitorizate permanent lucrarile cu rol de aparare impotriva inundatiilor, precum si instalatiile electrice si hidraulice de la barajele din administrare.

Acumularea Stramtori-Firiza este exploatata in conformitate cu Programul de lucru pe timp friguros si nu au fost semnalate probleme de intretinere a echipamentelor”, se arata intr-un comunicat de presa al Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures.

Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures recomanda populatiei sa evite traversarea  cursurilor de apa sau a lacurilor de acumulare pe poduri de gheata, dar si practicarea sporturilor pe apa inghetata si a pescuitului la copca.

ZiarMM                                                                              

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *