Baia Mare: Poezie si muzica, in sala de sedinte a Palatului Administrativ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

poezieSala de sedinte a Palatului Administrativ a devenit, pentru a doua oara, un spatiu cultural, odata cu desfasurarea recitalului de poezie romaneasca “Va daruiesc iubirea”, in interpretarea indragitului actor Paul Antoniu. Dupa ce, la mijlocul lunii ianuarie, actorul Claudiu Pintican a sustinut aici spectacolul de poezie “Pe mine mie… reda-ma”, Institutia Prefectului aniversandu-l, astfel, pe Mihai Eminescu, iata ca spatiul de obicei destinat sedintelor cu tematica administrativa si politica a fost imblanzit inca o data printr-un eveniment artistic.

Prefectul Anton Rohian a afirmat ca a acceptat ca institutia pe care o conduce sa organizeze si evenimente culturale de calitate din credinta ca, pentru un judet, cultura este deosebit de importanta, iar pentru educatia tinerilor patriotismul este o caramida indispensabila. El a apreciat ca a iubi lirica romaneasca este o dovada de patriotism, la fel cum trebuie sa iubim si sa respectam drapelul sau imnul national. Cu toate acestea, prefectul Rohian a afirmat ca nu isi doreste sa dea lectii de patriotism, ci, prin organizarea unor asemenea evenimente, face niste gesturi absolut firesti pentru un roman adevarat.

In continuare, actorul Paul Antoniu a recitat versuri semnate de Radu Selejan, Lucian Blaga, Nicolae Labis, Grigore Vieru, Geo Bogza, Tudor Arghezi, Zaharia Barsan, in functie de cerintele publicului. El si-a presarat recitalul cu declaratii de dragoste si cuvinte din suflet, reusind sa se faca placut si sa castige atentia tinerilor si mai putin tinerilor prezenti in sala. In deschiderea si la finalul recitalului de poezie, trei elevi ai Liceului de Arte din Baia Mare au oferit cate un moment muzical: Damian Babinet Paul (profesor, Pocol Maria), Kert Evelin (profesor, Katoka Felix) si Pop Tataran (profesor, Talos Sorin).

Evenimentul a fost prezentat de Ioana Teodorescu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. gelu

    am fost la eveniment. Prefectul ala a venit in pulovar, dovada ca nu are nici un respect fata de o manifestare artistica. Ce sa-i faci, taranu tot taran.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2