Politia de Frontiera: Se prefigureaza cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport la frontiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vama_sighetu_marmatiei_60597400Inspectoratul General al Politiei de Frontiera precizeaza ca in perioada urmatoare se prefigureaza cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport la frontiera si ca au fost luate masuri de suplimentare a personalului politiei de frontiera pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere.

Potrivit unui comunicat al IGPF remis, sambata, AGERPRES, in perioada urmatoare cetatenii romani stabiliti in strainatate si cetatenii straini aflati in vizita in tara noastra se reintorc in tarile de resedinta, motiv pentru care, in punctele de trecere, in special la frontiera de vest, se prefigureaza cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport pe sensul de iesire din tara.

De asemenea, si la frontiera cu Republica Moldova se estimeaza cresteri ale traficului, in special pe sensul de intrare in tara, din cauza numarul mare de persoane care vin sa petreaca in Romania sarbatorile de iarna pe rit vechi, dar si de intoarcerea studentilor din R. Moldova in marile centre universitare din tara noastra.

„Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana a luat toate masurile necesare astfel incat tranzitul sa se efectueze in conditii normale. In acest sens, au fost dispuse masuri organizatorice de suplimentare a personalului politiei de frontiera pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei si in cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, in limita configuratiei acestora”, precizeaza sursa citata.

IGPF informeaza ca sefii politiilor de frontiera din Romania si Ungaria au convenit sa dispuna masuri comune de fluidizare a traficului prin punctele de frontiera de la granita dintre cele doua state, in conditiile controlului comun care se face la intrarea in spatiul Schengen.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole