Politia desfiinteaza cel mai mare laborator de falsificare a documentelor oficiale din Spania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politia spaniola a anuntat joi desfiintarea celui mai sofisticat si complex laborator de falsificat documente din Spania, care fabrica permise de rezidenta, pasapoarte pentru cetatenia altor state, vize pentru SUA sau permise de conducere, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

In cadrul operatiunii desfasurate la Madrid, Barcelona, Vigo si Ibiza, au fost arestati 12 membri ai organizatiei care se ocupa de producerea actelor false.

Grupul detinea infrastructura necesara pentru realizarea tuturor fazelor procesului de falsificare, fara a avea nevoie de sprijinul altor laboratoare.

Principalul document oficial falsificat era permisul de sedere european pentru un membru de familie al unui cetatean al UE. Au mai fost descoperite pasapoarte italiene si argentiniene, carti de identitate franceze sau italiene, vize pentru SUA, permise de conducere, permise de sedere spaniole in regim national sau comunitar, in valoare de pana la 5.000 de euro, in functie de tipul de document.

Laboratorul din Rivas Vaciamadrid, localitate situata la sud-est de Madrid, era dotat cu doua masini de gravat cu laser CNC, masini pentru taierea materialului plastic la viteza mare, sase imprimante cu sublimare digitala pentru imprimare fundalurilor de securitate, plus alte materiale necesare contrafacerii.

Ancheta a inceput in iunie anul trecut, cand agentii de politie au descoperit existenta unei organizatii infractionale care se ocupa de falsificarea documentelor de identitate pentru a facilita introducerea in Spania a cetatenilor marocani. Reteaua era condusa de cetateni argentinieni si spanioli si avea intermediari de origine marocana, care asigurau transmiterea documentelor compatriotilor lor prin membrii de familie ai acestora aflati in Spania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2