Politia: Fiti atenti la „prieteniile” online pe care copiii dumneavoastra le intretin!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Atunci cand le oferiti copiilor posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, informati-i atat despre beneficii cat si despre pericolele existente in lumea virtuala. Fiti atenti la „prieteniile” online pe care le intretin copiii dumneavoastra si incercati sa cunoasteti programele si aplicatiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Insistati sa nu ofere persoanelor cunoscute pe Internet informatii personale cum ar fi numele, varsta, CNP-ul, numarul de telefon, fotografii, adresa, scoala la care invata si sa va anunte daca anumite persoane cer astfel de detalii.

Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar cei pe care ii cunosc in realitate. Transmiteti-le copiilor sa nu accepte niciodata sa se intalneasca direct cu persoane pe care le-au cunoscut pe Internet! Daca cineva ii face sa se simta inconfortabil pe Internet, pot oricand sa renunte la comunicarea cu acea persoana si pot oricand sa ii scoata din lista de contacte.

De asemenea copiii trebuie sa stie ca nu tot ceea ce vad sau citesc pe Internet este adevarat! Informatiile aflate pe o pagina web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate iar fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator si pot infatisa situatii care nu s-au petrecut niciodata.

Este important ca cei care se simt in pericol sa ceara ajutorul, in orice situatie, persoanelor in care au incredere, politie, parinti, profesori sau prieteni apropiati!

ZiarMM 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2