Politia italiana l-a retinut pe “nasul” mafiei siciliene

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politia italiana a anuntat marti arestarea noului sef al mafiei siciliene, Settimo Mineo, si a altor zeci de suspecti in cadrul unei vaste operatiuni in Sicilia, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Arestarea lui Mineo, un bijutier de 80 de ani, si a altor cel putin 45 de persoane a fost efectuata chiar inainte de instalarea sa oficiala in fruntea mafiei siciliene, prevazuta in cadrul unei reuniuni speciale a Cosa Nostra. Persoanele arestate sunt acuzate, intre altele, de asociere criminala de tip mafiot, de extorcare, de detinere de arme si de incendiere, iar aceasta operatiune a fost rezultatul a patru anchete penale distincte.

“Tonton Settimo”, cum era el supranumit, a fost desemnat in mai liderul ‘Cupolei din Palermo’, adica seful suprem al familiilor mafiote din provincia Palermo, inlocuindu-l pe Toto Riina, fostul lider istoric al intregii mafii siciliene, decedat anul trecut in inchisoare.

“Este una dintre cele mai dure lovituri date de stat mafiei”, a spus Luigi Di Maio, vicepremier si lider al Miscarii 5 Stele (M5S, antisistem).

Foto: The Guardian

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *