Poliția Locală Baia Mare: 497 de verificări la platformele de colectare a deșeurilor menajere, în perioada 18-24 noiembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

497 de verificări la platformele de colectare a deșeurilor menajere au fost derulate de polițiștii locali băimăreni din cadrul Biroului de Protecție a Mediului, în perioada 18-24 noiembrie.

Totodată, polițiștii locali au monitorizat 545 de coșuri stradale și au făcut verificări zilnice la containerele metalice 4 mc/16 mc. Au fost identificate 75 de depozite necontrolate, abandonate, pe domeniul public. S-au efectuat verificări la 54 de locuri de joacă și parcuri pentru depistarea unor eventuale nereguli.

”Facem precizarea că în urma controalelor efectuate au fost întocmite două procese verbale:

– unul pentru abandonarea deșeurilor rezultate din lucrări de modernizare a locuinţei la platforma de colectare a deșeurilor menajere de pe Bulevardul Traian nr. 25. Procesul verbal a fost încheiat cu sancţiunea avertisment, iar ca măsură complementară s-a cerut prezentarea dovezii rezervării unui container de la firma de salubrizare .

– cel de-al doilea proces-verbal a fost aplicat după ce angajații unei firme au aruncat reziduurile rezultate, în urma activităţilor specifice de construcţii, în fața containerului amplasat pe strada Miron Costin. Procesul verbal a fost încheiat cu sancţiunea avertisment, iar măsură complementară a fost aceeași cu cea din primul caz.

De asemenea, polițiștii locali au monitorizat video următoarele locații: Miron Costin (Nucului), Complex Ferneziu, Mărășești intersecție cu Republicii, Păltinișului intersecție cu Pășunii, Transilvaniei partea de Garaje, Bulevardul Traian nr. 25, Dimitrie Cantemir – partea cu OJPC, Gării-capăt și Clinica Someșan.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului reamintesc pesoanelor fizice și juridice, care depozitează deşeuri menajere şi nu numai în alte locuri decât cele amenajate, că pot fi identificate cu uşurinţă datorită camerelor de supraveghere. Cei care încalcă aceste reguli pot fi sancționați contravenţional cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.500lei pentru persoanele juridice”, arată reprezentanții Primăriei Baia Mare.

ZiarMM

Sursa foto: Arhiva Primăriei Municipiului Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *