Politia Maramures, anunt pentru conducatorii auto: “Pe timp de iarna sunt necesare masuri speciale de precautie”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avand in vedere faptul ca in aceasta perioada este posibil ca partea carosabila sa fie acoperita de zapada sau polei, conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa circule, atat in localitati, cat si in afara acestora, cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta.

“In cazul in care partea carosabila este alunecoasa, pentru a incetini trebuie folosita frana de motor. In niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand autovehiculul care circula in fata franeaza brusc, trebuie marita distanta in mers.

Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile, sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile.

Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor”, precizeaza reprezentantii IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2