Politia Maramures, in zi de sarbatoare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vineri, 23 martie, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au organizat manifestari pentru a marca 196 ani de la nasterea Politiei Romane ca institutie moderna, aflata in slujba legii.

Ziua a debutat cu un ceremonial religios dedicat cinstirii memoriei celor cazuti la datorie.

“A fi politist inseamna a trai situatii limita si a-ti pune viata in pericol pentru a-ti proteja semenii. Riscurile si sacrificiile sunt inerente iar uneori, in timpul executarii misiunilor, politistii devin eroi plecati prea devreme dintre noi. Politistii maramureseni nu isi uita camarazii care si-au sacrificat viata la datorie, astfel ca la troita din curtea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, au fost depuse coroane de flori iar preotul militar a oficiat o slujba de pomenire a EROILOR POLITISTI”, se arata intr-un comunicat.

Tot astazi, de la primele ore ale diminetii, Politia orasului Baia Sprie a primit vizita a peste 500 de copii de la unitatile de invatamant din oras. Politistii au pregatit pentru acestia demonstratii tactice cu cainii politisti, exercitii de disciplinare, exercitii de prindere a infractorului si de aparare a conductorului.

De asemenea, copiii au avut ocazia de a cunoaste autospecialele aflate in dotarea politiei rutiere, autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetarii la fata locului, trusele specializate si alte echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme existente in campul infractional.

Politistii Serviciului Rutier Maramures au participat la premierea concursului national de desene, colaje, pe teme rutiere Circuland corect ne protejam viata!, eveniment care a avut loc la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare.

De la ora 11.00, la Centrul Expozitional al Camerei de Comert si Industrie Maramures din Baia Mare a avut loc sedinta festiva, organizata cu prilejul Zilei Politiei Romane.

In aceasta zi de sarbatoare, ne-au onorat cu prezenta reprezentantii administratiei publice judetene si locale, reprezentantii organizatiilor profesionale si sindicale ale politistilor, conducatorii unitatilor si structurilor Ministerului Afacerilor Interne reprezentate la nivel judetean, ai celorlalte institutii din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, Ministerului Public si Justitie, precum si reprezentantii altor institutii  publice, mass-mediei si personalitati de marca ale societatii civile, carora le multumim pentru faptul ca au ales sa fie alaturi de noi in acest moment special.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de stat al Romaniei si cu un moment de reculegere pastrat in memoria politistilor care si-au pierdut viata in timpul unor misiuni.  S-a dat apoi citire mesajelor transmise de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan si de inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal de politie Alexandru Catalin Ionita.

In cadrul festivitatii au fost avansati in gradul profesional urmator la termen 65 de agenti si 43 de ofiteri de politie.

Seful inspectoratului, comisar sef de politie Ionel Todoran, a transmis multumiri atat politistilor pentru modul profesionist si daruirea cu care isi desfasoara zilnic activitatile cat si familiilor acestora pentru sustinerea si iubirea neconditionata.

In semn de apreciere si pretuire pentru intreaga cariera, seful inspectoratului si-a manifestat recunostinta si fata de politistii trecuti in rezerva, carora le-a multumit ca au fost oameni de nadejde, ca au facut cinste acestei profesii, transmitandu-le multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi.

 ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *