Politia Maramures le transmite soferilor ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei

Se pare ca iarna si-a intrat in drepturi! Este frumos sa vedem ca unii soferii au intrat in spiritul anotimpului si si-au decorat masina cu coarne de reni sau alte decoratiuni de Craciun, insa pentru politisti este un moment prielnic sa le reaminteasca ca este absolut necesar sa-si echipeze masinile si cu anvelope pentru iarna, transmit reprezentantii IPJ Maramures.

Conform prevederilor legale, utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutate de peste 3.5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Daca circula fara astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, soferii risca amenzi intre 1300 si 2900 de lei. Totodata risca sa ramana si fara certificatul de inmatriculare.

“Din fericire, pe raza judetului nostru nu sunt drumuri blocate sau cu circulatie restrictionata, dar se circula in conditii de iarna. Pentru ca unele sectoare de drum pot fi acoperite cu zapada, gheata sau polei, va sfatuim ca atat in localitati cat si in afara acestora sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta si sa pastrati distanta in mers!

Daca in viata de zi cu zi se numeste spatiu personal, in trafic se numeste distanta de siguranta! Daca va aflati pe un drum aglomerat, pastrati-va calmul si nu uitati de politetea in trafic! Manifestati atentie sporita in zona trecerilor pentru pietoni, mai ales ca unul dintre pietonii de azi poate fi chiar Mos Nicolae!

Teoretic, soferii cunosc aceste aspecte! Le multumim celor care le respecta! In speranta ca ele vor fi puse in practica de catre toti cei care conduc autovehicule, le dorim tuturor drumuri bune, fara blocaje si fara incidente!”, mai spun cei de la Politia Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1