Politia Maramures: Seria activitatilor preventive in scoli continua in Baia Mare

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

In perioada 1-4 octombrie, politistii de prevenire au desfasurat activitati informativ – preventive in cadrul Colegiilor Nationale Mihai Eminescu si Vasile Lucaciu si al Scolilor Gimnaziale Nicolae Balcescu si Dr. Victor Babes.

“La varsta adolescentei, nevoia de a apartine unui grup care sa integreze si sa valorizeze tanarul este extrem de importanta. Astfel, in cele mai multe cazuri, debutul in consumul de substante apare sub influenta grupului de prieteni. De aceea, o buna relatie a adolescentului cu scoala, relatii armonioase in familie, dar si un grup de prieteni care isi canalizeaza energia inspre activitati sanatoase de petrecere a timpului liber, pot constitui tot atatia factori de protectie fata de consumul de droguri.

Pe de alta parte, daca adolescentul nu se simte valorizat in propria familie, nu are legaturi stranse cu parintii sau simte o presiune foarte mare din partea acestora, va cauta un grup de prieteni care sa corespunda nevoilor lui de apartenenta, iar daca acel grup este unul consumator de droguri, exista posibilitatea ca si el sa devina consumator. Astfel, atat scoala, cat si familia si grupul de prieteni pot deveni factori de risc sau factori de protectie.

In acest context, politistii au discutat cu elevii atat aspecte legate efectiv de consumul de substante psihoactive, cat si despre importanta factorilor de protectie, dar si a celor de risc in consumul de droguri.

De asemenea, cu ajutorul metodelor de educatie nonformala, tinerii au reusit sa inteleaga mai bine continutul temelor abordate, sa le constientizeze importanta si sa participe activ la procesul de invatare, menit sa creasca gradul de integrare al acestora.

Activitatile desfasurate fac parte din Campania de prevenire a consumului si traficului de droguri – #SupradozaDeSiguranta si se deruleaza in parteneriat cu Centrul de Evaluare, Consiliere si Prevenire Antidrog Maramures, cu sprijinul politiei de proximitate Baia Mare”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1