Politia Maramures: Sfaturi utile pentru o vacanta intersemestriala in siguranta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru ca fiecare elev sa isi petreaca vacanta cu lectia de prevenire invatata, politistii maramureseni le reamintesc cateva sfaturi utile care sa ii fereasca de neplaceri:

– Adoptati o conduita preventiva, intrucat un comportament neadecvat sau agresiv creste riscul producerii unor situatii nedorite, uneori cu consecinte grave.

– In cazul in care va petreceti vacanta in tabere scolare, nu plecati singuri in drumetii, fara a fi insotiti de adulti.

– Nu intrati in conflicte cu colegii din tabere, nu-i bruscati nici macar in gluma si nu le adresati cuvinte jignitoare.

– Nu raspundeti la violenta! Daca cineva va deranjeaza sau va marginalizeaza, discutati cu parintii sau cu cadrul didactic coordonator al taberei.

– Evitati deplasarile pe timpul noptii, precum si discutiile cu persoanele straine, indiferent de motivul pentru care acestea va abordeaza.

– Nu va lasati incantati de propunerile, aparent avantajoase, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoasteti de putin timp.

– Nu consumati bauturi alcoolice sau substante interzise de lege.

– Nu oferiti telefonul mobil unui strain, chiar daca acesta vi-l solicita sub pretextul ca il admira sau ca trebuie initieze un apel urgent.

– Nu urcati in autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce ceea ce acestea va ofera.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2