Politia ungara a folosit gaze lacrimogene impotriva unui grup de imigranti 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

imigrantiPolitia a folosit gaze lacrimogene impotriva unui grup de imigranti care au refuzat sa mearga la un punct de inregistrare dupa intrarea in Ungaria, iar doua persoane au fost retinute in apropiere de Roszke, in sudul Ungariei, marti seara, a relatat miercuri un corespondent al MTI citat de Agerpres.

Cei circa 150 de imigranti au plecat spre autostrada 5 dupa ce au intrat in Ungaria din Serbia. Politia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i impiedica sa se alature unui alt grup de imigranti care au parasit punctul de inregistrare mai devreme in cursul serii de marti.

Aproximativ 50 de imigranti, cea mai mare parte familii, au acceptat in cele din urma cererea politiei si s-au urcat in autobuze care i-au dus la punctul de inregistrare a imigrantilor de la Roszke. Politia a folosit translatori pentru a-i convinge pe imigranti ca trebuie sa se inregistreze dupa intrarea in Ungaria.

Autostrada 5 a fost inchisa de fortele de politie. Politia din Csongrad a informat intr-un comunicat ca doua persoane au fost retinute din multime pentru ca nu s-au supus ordinelor politistilor.

Politia a afirmat ca s-au folosit gaze lacrimogene deoarece imigrantii au aruncat cu sticle de plastic in ofiteri. O ambulanta a fost chemata dupa ce unui imigrant i s-a facut rau, insa nu din cauza gazelor lacrimogene, a precizat politia.

Parlamentarul Fidesz, Lajos Kosa, presedintele Comitetului de aparare si de aplicare a legii, a declarat marti seara pentru canalul public M1 ca principala sarcina a armatei va fi de a sprijini fortele de politie si de a indeplini sarcini umanitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *