Politia ungara a retinut patru cetateni romani care transportau cu un camion 21 de refugiati

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

catuseAutoritatile ungare au retinut sambata pe autostrada M5, langa orasul Roszke, in apropiere de Serbia, patru cetateni romani care transportau cu un camion 21 de refugiati, 10 sirieni si 11 afgani, informeaza EFE, citand politia de la Budapesta, transmite Agerpres.

Putin dupa miezul noptii, agenti ai politiei ungare au oprit doua vehicule pe autostrada si, intr-unul dintre ele, cu numar de inmatriculare bulgar, au descoperit 10 refugiati sirieni si 11 afgani. Politia a confiscat vehiculul si a inceput cercetarile impotriva soferilor pentru “asistenta in vederea sederii ilegale” in tara.

Cazul are loc la doua zile dupa ce in Austria autoritatile au descoperit cadavrele a 71 de imigranti ilegali, intr-un camion frigorific abandonat pe marginea unei sosele din estul tarii. In aceasta speta, Xinhua relateaza ca procuratura din Kecskemet (centru) a decis arestarea a patru barbati, trei bulgari si un afgan, aflati deja in detentie pentru rolul lor in moartea celor 71 de imigranti gasiti in camionul frigorific abandonat.

Gabor Schmidt, procuror din Kecskemet, a declarat ca cei patru au fost implicati in transportarea din Ungaria in Austria a imigrantilor gasiti morti in camionul care avea numere de inmatriculare ungare. Schmidt a mentionat ca, potrivit informatiilor obtinute, traficantii de persoane au preluat refugiatii — care trecusera ilegal granita sarbo-ungara in Ungaria — din orasul Kecskemet si i-au transportat in Austria.

Procuratura din Kecskemet a cerut ca cei patru indivizi sa fie arestati deoarece, fiind cetateni straini, ar putea incerca sa paraseasca Ungaria daca ar fi lasati in libertate. Procuratura din oras ii considera pe cei patru ca facand parte dintr-o grupare de criminalitate organizata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *