Politicianul de extrema dreapta Jair Bolsonaro este noul presedinte al Braziliei

Reclame home 1
Reclame home 1

Candidatul de extrema dreapta Jair Bolsonaro a fost ales duminica presedinte al Braziliei cu 55,7% din voturi, devansandu-l net pe adversarul sau de stanga Fernando Haddad, 44,3%, potrivit rezultatelor oficiale care nu sunt inca definitive, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Rezultatele de dupa numararea a 88,8% dintre buletinele de vot au fost comunicate de Tribunalul superior electoral (TSE) in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din cea mai mare putere din America latina.

Circa 147 de milioane de brazilieni au votat pentru a-l departaja pe sulfurosul candidat de extrema dreapta, care era marele favorit, de adversarul sau din Partidul muncitorilor (PT) al fostului presedinte Luiz Inacio Lula da Silva.

Jair Bolsonaro ii va urma in functie lui Michel Temer, pentru un mandat de patru ani, de la 1 ianuarie 2019.

O multime de mai multe mii de simpatizanti s-a reunit la inceputul serii in fata domiciliului lui Bolsonaro pentru a sarbatori victoria deputatului intr-un cartier instarit din Rio de Janeiro.

Jair Bolsonaro a votat in cursul diminetii la Rio de Janeiro, evitand cu grija multimea. Insotit de cea de a treia sa sotie Michelle, el nu a facut nicio declaratie, „din motive de securitate”.

Votul a fost mai putin linistit la Sao Paulo pentru Fernando Haddad, intampinat de sustinatori care aveau trandafiri in mana si care intonau cantece traditionale ale stangii, dar si de opozanti zgomotosi.

„Democratia este in pericol. Libertatile individuale sunt in pericol”, a declarat Haddad la iesirea de la vot. Dar „Brazilia s-a trezit in ultimele zile. Astept rezultatele cu multa speranta”, a spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole