Politicieni, trezirea! Oamenii s-au saturat! E timpul sa reveniti pe… pamant (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cu gandul la alegerile parlamentare din 25 mai, politicienii romani au uitat de toate. Nici nu mai conteaza criza din Crimeea, marirea accizei la combustibil sau gandacii filmati in spitalele patriei. “Toate panzele sus catre Bruxelles”  este deviza momentului.

In tot acest timp, amarasteanul platitor de taxe, accize, impozite, penalitati, dobanzi, facturi, asigurari, TVA si toata gama de biruri cu care a intrat in capitalismul ultimelor decenii, habar nu are ca e cetatean european.

De fapt, are dreptate, nu il ajuta la nimic. UE? Bruxelles? Europarlamentari? Alegeri? Lucruri prea putin relevante. Intre plata abonamentului pe troleu si fondul clasei scadent saptamana urmatoare, Parlamentul European pare o simpla imagine desprinsa din manualul de geografie. Complet dezinteresat de statutul de cetatean european, romanul de rand va merge in 25 mai la urna framantat de intrebarea care ii macina constiinta inca de acum 20 de ani: tot pe Iliescu sa-l voteze sau sa riste putin de data asta.

Ne intrebam  ce calcule isi fac liderii marilor partide si care sunt argumentele pentru care arunca diverse procente in dreapa si stanga, batand in cuie niste rezultate pe care deja le negociaza pentru alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului si, mai departe, chiar sunt puse pe masa negocierilor din 2016.

Asa cum ne arata si cele cateva interviuri realizate de ZiarMM, cu alegatori de toate varstele sau cu adolescenti care inca asteapta sa schimbe lumea cu o stampila imbibata in tus, in locul emotionantelor aparitii mediatice, in care actul devotamentului fata de electoratul credul este dus pana la sacrificarea oricarui interes personal in fata celui obstesc, viitorii candidati ar trebui sa inceapa campania pentru alegerile din primavara cu mesajul “Votam pe 25 mai!”. Ulterior, pe toata durata campaniei, competitorii ar putea repeta intr-una: “Votati-ma! Eu sunt cel mai bun!”

Strategii, programe, viziuni, idei, doctrine, prognoze economice, politica externa, fonduri structurale, politici post-aderare… o pierdere de energie, timp, bani si nervi pentru fiecare candidat. Logica elementara ne indeamna sa credem ca lelea Florica, din Ciocotis, nr. 8, care nu a lipsit niciodata de la urne, dupa slujba de duminica, nu va fi prea atenta la diferenta dintre discursul elevat al tinerei EBA si cel al social-democratei Daciana Sarbu, din cauza protezei auditive care a cedat mult prea repede, in timp ce acela care va fi avut rabdare a-i numara cele 23 de erori de limbaj cu care fiica prezidentului si-a construit retorica din patru fraze va fi prea degustat de ideea reprezentarii intereselor sale in Parlamentul bruxellez de catre bruneta plina de succesuri, astfel ca pe 25 mai va merge fix la tara, unde va praji cateva portii de coaste de porc bine condimentate.

Sau poate unii inca mai viseaza frumos…

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian Dragos

[youtube]http://youtu.be/mfjMKhKko8c[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. Omul Revolutionar

  Zoltan, sunt de acord cu tine, perfect de acord. Alegerile pentru UE trebuiesc boicotate si nu doar pentru a nu ajunge nici un candidat ci pentru ca Europa ne considera si ne trateaza ca pe sora saraca si mai mica, uitand aurul romanesc care i-a salvat de atatea ori.
  Doar daca gandim istoric ca tezauurl tracic, descoperit in Transilvania a fost in stare sa plateasca dezrobirea de la imperiul hasburgic. Si atentie aurul tracic, aur prelucrat in obiecte de o finete si frumusete deosebite, aur pur care cantarea zeci de kilograme.
  Closca cu pui, trecut drept de provenienta barbara este de fapt si de drept aur tracic, adica tot din neam dacic. Aur masiv s-a descoperit si pe teritoriul Bulgariei in mormintele regilor traci. Pai daca ne cunoastem istoria adevarata si cine suntem si din cine ne tragem credeti ca am mai spala la fund vreun strain pentru 500 de euro? Ne-am mai duce noi sa muncim si sa transpiram pe santiere in Anglia cand aurul romanesc vandut de Ceausescu la o licitatie in Elvetia a facut din lira sterlina cea mai puternica moneda mondiala? Aurul romanesc desigur marcat in Elvetia. Oare Romania cum si-a pierdut dreptul de a MARCA AUR? Mi se rupe de toata Europa de Vest, cand romanii vor reveni in matca din care au fosti scosi prin minciuna si hartuire in inchisorile bolsevice vor domina lumea. Pe drept cuvant aici sunt cei mai inteligenti oameni. Cum si de ce in episoadele ce vor urma va fi explicat si demonstrat si acest lucru.
  Multumim ziarMM si tot respectul pentru toata echipa 🙂

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *