Urbis se umfla de politisti. O noua strategie de performanta a imperatorului

Reclame home 1
Reclame home 1

O noua mutare geniala a celui supranumit Imperator Aedilus, titulatura la care se poate adauga si cea de Pontifex Maximus, data fiind implicarea majora in viata unui anumit cult. De pe facebook am aflat ca aceasta atitudine al celui mai iubit fiu al orasului a fost recent recompensata de IPS Daniel cu Ordinul Sfintilor Martiri Brancoveni.

In data de 15 octombrie 2014, prin bunavointa consilierilor locali a fost adoptata in unanimitate HCL 298/2014, avand ca si obiect completarea Consiliului de Administratie al SC Urbis SA, firma care opereaza transportul in comun pe plan local si metropolitan.

Pe scurt, nemultumit fiind timp de doi ani de performantele firmei care sugea lunar o jumatate de miliard din buzunarul baimarenilor, primarul a decis numirea ca si director general la Urbis a recent pensionatului politist, frontierist, pompierist, col (r) Ion Pop. Acesta a coborat instructia din pod si rezultatele se vad: bilant raportat pozitiv, cu economii vizibile statistic, pierderi mai putine etc.

E adavarat ca este o oarecare ordine, soferii sunt imbracati la fel, masinile mai curate, iar robinetul de motorina s-a inchis pentru neamul de manivela. Asta nu inseamna ca motorina Urbis nu ajunge la prietenii orasului (a se citi Imperator), atata doar ca soferii nu-si mai pot completa veniturile vanzand la greu carburant.

Revenind la speta, Consiliul de Administratie ii avea in componenta pe generalul Barbul, “bancherita” Bancos Alexandrina, ajunsa intre timp general la Vital, directoarea din primarie Lucia Radu cu probleme de sanatate si un no name. Si apare HCL 298/2014 care, SĂRPRAAAIZ!, propune, de fapt decide, numirea in CA Urbis tot a unui fost politist, trecut in rezerva inainte de termen.

Nimic atipic raportat la stilul de munca al lui Imperator Pontifex Maximus, atata doar ca in documentatia care a stat la baza votului obedient din CL sta si un raport de expertiza al unui individ numit Sergiu Calauz, o Persoana Fizica, avand competente de expert in recrutarea de resurse umane.

Care va sa zica, cineva a platit pentru ca un “headhunter”, care de fapt e CEO la firma Work Experience, specializata in servicii exclusive pentru companiile straine (mai pe romaneste spus, furnizor de mana de lucru in strainatate), sa aleaga dintr-o lista de posibili un om competent pentru a merge lunar la o sedinta a Urbis. Se poate deci interpreta ori ca Urbis va deveni companie straina, ori ca se intentioneaza aducerea unui expert.

Ca si concluzie, ne intrebam de ce a trebuit sa plateasca cineva (primaria in speta face propunerea) un expert persoana fizica/juridica, pentru a alege un nou membru in CA Urbis? Si mai adaugam, oare nu se putea in aceiasi bani negocia cu expertul si evaluarea lui Vasile Barbul, a carui competenta discutabila e de notorietate? Cam mare densitatea de fosti politisti pe metru patrat!

Carlos SACALUL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. ioan

  Mizerie mare la Urbis si intr-o buna ziua se va rupe ata. Atunci dle col (r) veti da socoteala pt toate neregulile, de la angajari cu dedicatie si la comanda, pana la achizitii dubioase si alte incalcari ale legii. Aveti grija, in Romania nu exista puscarii militare speciale pentru fosti, daca ajungeti la Tauti sau Gherla va astepata cativa vietasi carora le-ati scos dintii din gura. Sa nu ziceti ca nu ati stiut.

  Reply
 2. Sergiu Calauz

  Stimate domn, Carlos SACALUL,

  Procedura de asistare a selectiei si recrutarii membrilor in Consiliile de Administratie de catre un expert independent in recrutarea resurselor umane, nu este una “atipica”, aceasta fiind solicitata de OUG Nr.109 din 30.11.2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

  Realizarea procesului de selectie si recrutare la S.C. Urbis S.A. s-a realizat de catre Calauz Segiu Mihai PFA, in baza Aut. Nr 12550 din 07/05/2010 “Activitati Resurse Umane”, avand ca si competente: Manager Resurse Umane, Analist Resurse Umane, Specialist Recrutare si Selectie Personal, Specialist Recrutare si Evaluare Personal.

  Compania Work Experience Limited, specializata in servicii de resurse umane insa cu sediul in Bournemouth, Marea Britanie nu a putut fi implicata in aceasta procedura, ea oferind servicii exclusiv pentru piata externa, servicii coordonate de Calauz Sergiu in calitate de CEO.

  Sper ca aceste detalii sa fie utile demersului Dvs. Pentru orice alte informatii legate de colaborarea avuta cu cei de la S.C. Urbis S.A, va stau la dispozitie cu mare placere:

  Sergiu Calauz
  sergiu@workexperience.ro
  tel: 0262-221-222
  Baia Mare, Aleea Expozitie nr 1

  Mult succes in continuare intregii echipe Urbis !

  Reply
  1. cristi

   Nu-mi place interventia colocviala a dlui expert, asa ca-mi permit si eu sa-mi dau cu parerea.
   Dle Calauz, nu prostiti lumea, unii am trecut de grupa zeroa gradinitei.OUG Nr.109 din 30.11.2011prevede la Articolul 17(2) Pentru realizarea evaluării, instituţia publică tutelară poate fi asistată de un expert independent sau de un comitet de experţi independenţi, ale căror servicii sunt contractate în condiţiile legii.
   Ati retinut acel POATE? DECI NU ESTE OBLIGATORIU! ori pana acum ne-am cam obisnuit ca dl primar sa cam faca ce vrea si cum vrea in numirile in care are dreptul sa se exprime, mai mult sau mai putin. Sa nu-mi spuneti ca Urbis a avut geniala idee DE A VA CONTACTA ca unic expert local, caci trebuia sa va caute si inainte de alegerea dl col (rev) Pop Ion Rapidu ca si „general” la Urbis sau adnei Alexandrina Bancos ca si „generaleasa” la Vital. Cum VITALUL NU V-A CONTACTAT? pana acum la cate alte asemenea evaluari ati mai fost angajat si de cine pe plan local? De ce este nevoie de un expert independent cand este „ales” cel impus de primar sau CL? Cine sunteti dle Calauz, sper ca presa sa faca o ancheta independenta sa descoperim cine este marele si unicul expert S. Calauz si CE LEGATURI ARE CU PRIMARUL BAIMAREAN!

   Reply
 3. lulutz

  Stimate CARLOS SACALUL
  Am apreciat toate demersurile Dumneavoastra jurnalistice, mai ales cele ce privesc activitatile de consumare a banului public, relatiilor si aservirilor care functioneaza aproape de perfectiune in mun. Baia Mare (primarie, furnizori de utilitati si servicii).
  Am o mare rugaminte. Intrucat Ion din Glod, denumit rapidu se stie de ce, mai ales de Valer Marian, la Inspectoratul pentru situatii de urgenta nu a aratat nimic profesional decat daramari si refaceri de pereti, crearea de datorii care nici azi nu au fost achitate catre prestatorii de lucrari si inca pentru multe argumente, va rog sa cautati o alta foto de profil cand va referiti la cele savarsite de susnumitul. Cunoscatorii persoanei va pot spune ca daca vreo dispozitie a sa nu a iesit cu rezultatul prezumat (si au fost destule) , el nu a recunoscut niciodata ca dat-o, facand vinovati pe cei din jurul lui. Multumesc

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole