Politistii au confiscat in ultimele doua saptamani importante cantitati de droguri

PNL

droguriPolitia Romana a efectuat, in ultimele doua saptamani, peste 200 de perchezitii, in urma carora au fost ridicate kilograme de droguri si substante psihoactive (canabis, hasis, masa vegetala, cocaina, heroina, MDMA, amfetamina, LSD), o sabie si o arma, zeci de telefoane mobile, laptop-uri, tablete si aproape 200 de medii de stocare, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in perioada 28 octombrie — 11 noiembrie, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat 56 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de persoane, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate informatica si spalare de bani.

In cadrul investigatiilor, pentru probarea activitatii infractionale a 348 de persoane banuite, politistii au efectuat 203 perchezitii ce au vizat imobilele folosite de acestea. In urma administrarii probatoriului, 92 de persoane au fost retinute sau arestate, iar fata de alte 29 a fost luata masura controlului judiciar.

De asemenea, au fost confiscate 16 laptop-uri, 47 HDD, 4 tablete, o camera foto, 62 de telefoane mobile, 182 medii de stocare, 50 cartele SIM, 15 bile de cauciuc, o sabie si o arma.

In plus, au fost ridicate 1,421 kg de canabis, 1,259 kg de hasis, 2,210 kg de masa vegetala, 322 de grame de substante psihoactive, 126 de grame de cocaina, 13 doze de heroina, 11 grame de MDMA, 207 grame de amfetamina, 5 doze LSD, 333 de comprimate, 20 plicuri cu diverse tipuri de droguri, 11 cantare folosite la cantarirea drogurilor, 5 grindere si sumele de 78.053 de lei, 30.105 euro si 60 lire sterline.

La actiunile desfasurate au participat aproape 500 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale si teritoriale ale Politiei Romane.

Activitatile desfasurate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au avut loc in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea DIICOT.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1