Politistii au desfasurat activitati preventive pentru siguranta elevilor din Ulmeni, Ardusat si Gardani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, sprijiniti de politistii din Ulmeni, Ardusat si Gardani, au continuat in aceasta saptamana activitatile pentru asigurarea unui climat de siguranta in incinta unitatilor scolare. La activitati a participat si un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramures.

Elevilor din cadrul celor doua licee din orasul Ulmeni le-au fost prezentate informatii din mai multe domenii de interes pentru varsta lor: notiuni legislative, masurile educative care se aplica celor care comit fapte antisociale, masuri de autoprotectie pentru prevenirea victimizarii si pentru prevenirea violentei in scoli.

„Activitati similare au fost derulate si la scolile gimnaziale din Ardusat si Gardani. Elevilor din clasele V-VIII le-au fost transmise recomandari cu privire la siguranta bunurilor personale, prevenirea infractiunilor in mediul online dar si prevenirea victimizarii prin accidente rutiere.

Siguranta elevilor in drumul spre scoala si spre casa, modalitatea de a se comporta in unitatea de invatamant dar si evitarea starilor conflictuale sunt unele din temele dezbatute de politisti in discutiile cu elevii”, potrivit IPJ Maramures.

De asemenea, politistii ii roaga pe parinti:

  1. sa pastreze permanent legatura cu cadrele didactice si sa cunoasca situatia scolara a copiilor;
  2. sa se preocupe de modul in care copiii isi petrec timpul liber si sa ii implice pe acestia in activitati extrascolare care sa le dezvolte un comportament prosocial: activitati sportive, voluntariat etc., astfel incat sa se evite intrarea copiilor sau adolescentilor in anturaje nepotrivite si desfasurarea de activitati la limita legii;
  3. sa incurajeze copiii in abordarea unui comportament responsabil, atat in viata reala cat si in cea virtuala;
  4. sa imprime copiilor o atitudine pozitiva fata de lege si autoritate, si sa le explice acestora ca rolul normelor sociale este de protectie a cetatenilor si nu de pedeapsa.

Pentru politistii maramureseni, asigurarea unui climat de ordine si siguranta in scoli si in zona unitatilor scolare reprezinta o prioritate, sens in care astfel de activitati vor fi desfasurate si in perioada urmatoare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2