Politistii au discutat despre consecintele consumului de droguri cu elevii din Baia Sprie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 14 noiembrie, Politia orasului Baia Sprie a sustinut o activitate preventiva cu elevii Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie. Activitatea a avut loc la Casa de Cultura a orasului iar informatiile furnizate au vizat prevenirea consumului de droguri si etnobotanice in randul tinerilor, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

La dezbateri au participat si reprezentanti din cadrul Agentiei Nationale Antidrog si din cadrul Agentiei Nationale a Penitenciarelor – Penitenciarul Baia Mare. Publicul, format din 150 de elevi ai claselor VII-XII si 22 de cadre didactice, a fost deosebit de interesat de tema dezbatuta, adresand intrebari atat specialistilor, cat si celor doi detinuti prezenti in sala.

Este vorba de doua persoane condamnate pentru comiterea de infractiuni la regimul drogurilor, respectiv infractiuni cu violenta (talharie) care au povestit despre modul in care au inceput sa consume astfel de substante, declinul care a urmat pentru ei si, intr-un final, condamnarea si incarcerarea in penitenciar. Totodata, acestia au prezentat aspecte din viata traita dupa gratii, greutatile cu care se confrunta si regretele pe care le au in fiecare clipa pentru deciziile luate si faptele savarsite.

Specialistii Agentiei Nationale Antidrog Maramures au prezentat un material video care ilustreaza efectele nocive ale consumului de droguri asupra sanatatii fizice si psihice.

De asemenea, seful Politiei Orasului Baia Sprie, subcomisar de politie Turda Gheorghe, avand experienta in combaterea criminalitatii organizate, a facut o sinteza a principalelor categorii de droguri, cu accent pe efectele distructive ale fiecareia si a punctat pedepsele ce pot fi aplicate atat consumatorilor cat si traficantilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2