Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au confiscat peste 80 articolele vestimentare contrafacute, din Baia Mare si Valea Viseului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au luat „urma” persoanelor care produc si comercializeaza produse contrafacute. Astfel, au fost verificati 13 operatori economici din Baia Mare si din zona Valea Viseului.

Florina Metes, purtator de cuvant Politia Maramures: ”Controalele politistilor au vizat expunerea spre vanzare de produse contrafacute, verificarea legalitatii provenientei bunurilor expuse spre comercializare, modul de inregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii si serviciilor oferite clientilor, precum si detinerea avizelor si autorizatiilor legale. In acest context, au fost constatate 15 infractiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind marcile si indicatiile geografice, ca urmare a expunerii spre vanzare de catre operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafacute. Totodata au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale, in valoare de 3.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. ”

Politistii au confiscat 88 articolele vestimentare, in valoare de peste 4.000 de lei, produse alimentare cu termenul expirat, precum si suma de 678 lei.

Cercetarile sunt continuate in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate in comiterea infractiunilor constatate.

Foto: arhiva

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2