Politistii din Malayesia care vor sa promoveze trebuie sa slabeasca

malaysian-policeSeful politiei malayeziene si-a incurajat miercuri subordonatii sa slabeasca, reducand astfel numarul obezilor, care reprezinta aproape 10% din efectivele politienesti. El a subliniat ca un regim de slabire ar reprezenta un punct favorabil in cazul unor eventuale promovari. Aproape 11.000 de politisti din totalul de circa 122.000 sunt obezi in Malayesia, tara din Asia de Sud-Est cu cel mai mare numar de supraponderali, potrivit conducerii politiei, citate de presa locala si preluate de AFP, informeaza AGERPRES.

Seful politiei nationale, Khalid Abu Bakar, a afirmat ca ofiterii vor fi nevoiti de acum sa dea un test de aptitudini fizice pentru a obtine o promovare, anuntand ca a fost introdus un nou program de antrenament care ii vizeaza pe politistii supraponderali. Greutatea in exces nu le reduce numai eficienta, ci duce si la o serioasa rata a mortalitatii, provocata de diabet si de tensiunea ridicata, a declarat Khalid, citat de portalul de stiri Malaysiakini.

“Noi, conducerea Politiei regale malayeziene, trebuie sa gasim un mijloc pentru ca politistii sa slabeasca, in interesul lor si al familiilor lor, sa le aratam ca au nevoie sa faca miscare si sa fie in forma”, a adaugat el.

Integral pe AGERPRES 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1