Politistii din Seini au oferit 25 de veste reflectorizante biciclistilor cu care s-au intalnit in trafic

In ultima zi a lunii februarie, politistii din Seini, sprijiniti de reprezentanti ai Politiei Locale din oras, s-au ingrijit in mod deosebit de siguranta celor care aleg sa pedaleze si au oferit 25 de veste reflectorizante biciclistilor cu care s-au intalnit in trafic, anunta IPJ Maramures.

Activitatea de ieri a avut scopul de a-i constientiza pe biciclisti ca omiterea respectarii regulilor si lipsa echiparii regulamentare ii pot transforma cu usurinta in victime si totodata le-au reamintit cateva sfaturi care sa-i fereasca de incidente:

Pentru a putea conduce o bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa aveti varsta minima de 14 ani, sa cunoasteti regulile de circulatie si sa fiti echipati corespunzator.

Daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata circulatiei bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectiva.

Bicicletele, atunci cand circula pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rand. NU traversati carosabilul pe trecerile pentru pietoni PE bicicleta!

Pe timpul circulatiei pe drumurile publice, conducatorii de biciclete sunt obligati sa aiba asupra lor actul de identitate.

Se interzice conducatorilor de biciclete:

– sa circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul avand semnificatia “Accesul interzis bicicletelor”;
– sa invete sa conduca biciclete pe drumurile intens circulate;
– sa circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale;
– sa circule in timp ce se afla sub influenta alcoolului, a produselor ori a substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
– sa se tina de un vehicul aflat in mers ori sa fie remorcat de un alt vehicul sau impins ori tras de o persoana aflata intr-un vehicul;
– sa transporte o alta persoana, cu exceptia copilului pana la 7 ani, numai daca vehiculul are montat in fata un suport special, precum si a situatiei cand vehiculul este construit si/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
– sa circule pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa, fara sa indeplineasca conditiile referitoare la echipare;
– sa circule cu defectiuni tehnice la sistemele de franare sau cu un vehicul care nu este prevazut cu avertizor sonor;
– sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1