Politistii, discutie despre droguri cu elevi baimareni

PNL

In ultimii ani se constata ca interesul pentru tot ce presupune tematica drogurilor (tipuri de droguri, efecte, pedepse asociate oricarei operatiuni cu substante interzise etc.) s-a extins de la adolescenti, la copii cu varste tot mai mici.

Articolele pe care le citesc singuri in mediul online, discutiile pe care le poarta cu prietenii sau colegii mai mari, campaniile antidrog care apar in mass media le starnesc acestora interesul pentru a afla cat mai multe despre consecintele consumului de droguri.

Iata de ce activitatile educative pentru prevenirea consumului de droguri trebuie sa inceapa inca din anii de gimnaziu.

Astfel ca, joi, 3 mai, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu specialistii antidrog ai C.P.E.C.A Maramures s-au intalnit cu elevii unei clase de gimnaziu din cadrul Colegiului National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

“Politistii au evidentiat pericolele pe care drogurile de risc si cele de mare risc le pot avea asupra vietii si sanatatii consumatorilor, au vorbit despre cauzele consumului de droguri, despre rapiditatea cu care se poate instala dependenta si ce inseamna aceasta. Informatiile au fost completate cu materiale video sugestive, astfel incat elevii sa perceapa gravitatea urmarilor consumului de substante interzise.

Apreciem ca astfel de activitati, fie ca sunt derulate la initiativa politiei sau la initiativa unitatilor de invatamant, vin in intampinarea nevoii de cunoastere, pe care tinerii de azi si-o manifesta tot mai evident. Este util ca noi, ca institutii cu atributii in domeniul prevenirii criminalitatii, sa le oferim elevilor informatii cat mai detaliate, astfel incat acestia sa fie in deplina cunostinta de cauza atunci cand vor alege singuri ce sa faca sau ce sa nu faca”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1