Politistii maramureseni au discutat cu elevii despre siguranta pe internet

PNL

Siguranta cetateanului, indiferent de modalitatea acesteia (fizica, psihica, a bunurilor personale) reprezinta una dintre prioritatile politistilor maramureseni care organizeaza si desfasoara frecvent activitati menite, pe de o parte, sa informeze cetatenii cu privire la modalitatile prin care pot evita sa devina victime, iar pe de alta parte, sa descurajeze comportamentele infractionale si sa identifice si traga la raspundere persoanele vinovate.

In acest context, politistii de prevenire si specialisti IT din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures s-au intalnit joi cu elevii clasei a III-a de la Scoala ,,Avram Iancu” din Baia Mare si au discutat despre siguranta pe internet.

Scolarii au fost informati cu privire la riscurile la care se expun atunci cand navigheaza pe internet, nesupravegheati de un adult, si converseaza prin intermediul site – urilor de socializare cu persoane necunoscute.

Ei au fost sfatuiti sa nu divulge date personale privind adresa, situatie familiala si materiala, programul de munca al parintilor, perioadele de timp in care nu se afla nimeni acasa etc. si sa evite sa se intalneasca cu astfel de persoane ale caror intentii nu sunt intotdeauna de buna credinta.

De asemenea, specialistii IT au purtat discutii cu elevii referitoare la necesitatea protejarii calculatoarelor cu antivirusi pentru a evita accesul neautorizat si furtul de date.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1