Politistii maramureseni au intervenit lunar la peste 1.200 de cazuri semnalate prin 112, in primul semestru din 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O analiza privind interventiile politistilor la situatii sesizate prin 112, in primul semestru al acestui an, reflecta faptul ca politistii maramureseni au intervenit lunar la peste 1.200 de cazuri semnalate prin apelul unic de urgenta. Cele mai multe interventii ale politistilor au avut ca obiect agresiuni (25%), scandaluri si stari conflictuale (16%), accidente si evenimente rutiere (10%).

„Pentru ca promptitudinea este un element important in astfel de situatii, timpul de interventie a fost sub 10 minute in majoritatea cazurilor semnalate. Ceea ce-si doresc politistii de fiecare data cand sunt sesizati cu privire la astfel de situatii este ca interventia lor sa fie eficienta, sa contribuie la salvarea de vieti, la prinderea autorilor faptelor antisociale si la restaurarea ordinii”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

Numeric, din 13.553 apeluri de urgenta primite in primele sase luni din 2018, in 7.658 cazuri (57%) s-a impus deplasarea unor echipaje de interventie pentru gestionarea aspectelor de urgenta si luarea masurilor legale, restul situatiilor fiind clarificate prin consiliere si indrumari sau au fost apeluri false.

Ce riscam atunci cand apelam nejustificat 112?

Atunci cand sunati fara temei la 112 nu faceti decat sa tineti linia ocupata pentru o persoana care se afla intr-o reala situatie de risc si a carei viata poate depinde de acel apel.

Se interzice utilizarea numarului 112 in scopuri ce nu reprezinta apeluri de urgenta. Accidentele rutiere fara victime, aglomerarea traficului, intreruperea utilitatilor,  ridicarile auto, pierderea sau gasirea de obiecte personale, solicitarea unor informatii despre diferite numere de telefon, emitere carte de identitate, pasaport, cazier, trafic, program institutii publice NU REPREZINTA URGENTE!

Potrivit prevederilor Legii nr. 160 din 2008,  apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta si alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie 112 constituie contraventii care se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2