Politistii maramureseni, discutii cu elevii din judet pe tema prevenirii consumului si traficului de droguri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

droguriPrevenirea consumului si traficului de droguri constituie o tema importanta abordata in cadrul activitatilor destinate pevenirii delincventei juvenile si a victimizarii minorilor. Avand in vedere implicatiile pe care acest tip de criminalitate le are asupra adolescentilor, este necesara o informare constanta cu privire la pericolele la care se expun atunci cand vin in contact cu astfel de produse sau doresc sa obtina bani din vanzarea lor.

In acest context, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu specialisti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramures si politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, vor fi prezenti pe tot parcursul lunii noiembrie, in scolile gimnaziale si in liceele din judet, unde vor desfasura activitati interactive cu elevii, se arata in buletinul informativ al IPJ Maramures.

Acestia vor fi informati cu privire la prevederile legale privind atat consumul, cat si traficul de droguri, care sunt categorille de substante interzise, precum si pedepsele prevazute de legislatia din Romania pentru acest gen de infractiuni. De asemenea, adolescentilor li se vor expune si efectele nocive  ale consumului de droguri asupra sanatatii, rapiditatea cu care se poate instala dependenta si ce inseamna aceasta, efectele plantelor etnobotanice, etc.

Activitatile de informare au debutat vineri, 4 noiembrie, la Colegiul Tehnic Auto din Baia Sprie. Peste 50 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a au participat la activitatile desfasurate de politisti. Informatiile teoretice au fost sustinute de exemple si cazuri concrete din activitatea politistilor maramureseni.

De asemenea, elevilor le-au fost prelucrate aspectele de ordin legislativ care reglementeaza acest domeniu.

ZiarMM

discutii-droguri-politie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Pop

    Decat sa piarda vremea cu asemenea actiuni mai bine ar verifica barurile suspecte din oras: Scotish, cele de pe Lucaciu, ala din colt cu curte interioara in Centru vechi din casa Lendvay si cele de pe strada Scolii. Acolo se trage la greu cu acordul patronilor dar cine nu stie asta in Baia Mare? Madam chestorita e cu PR-ul la pamant, nu iese public, nu merge la tv nu face decat sa cloceasca in biroul ei. Halal sef la politia Maramures!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2