septembrie 17, 2021

Politistii maramureseni intervin la peste 1.000 de cazuri pe luna, semnalate prin 112

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sunam la 112 doar daca suntem in pericol si avem nevoie de interventia autoritatilor! Acesta este mesajul pe care l-au transmis politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii luni, 11 februarie, de Ziua Europeana a Numarului Unic de Urgenta 112, in cadrul unor intalniri cu elevii claselor a VI-a si a VII-a de la Scoala Gimnaziala Nr. 18 Baia Mare, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

In cursul anului trecut, la nivelul Compartimentului Apeluri de Urgenta 112 Maramures au fost primite 16.502 apeluri de urgenta.

Din totalul apelurilor primite in 12.352 de cazuri s-a impus deplasarea unor echipaje de interventie pentru gestionarea aspectelor de urgenta si luarea masurilor legale, restul situatiilor fiind clarificate prin consiliere si indrumari sau au reprezentat apeluri false. Iar din totalul sesizarilor la care s-a intervenit, 4.150 de apeluri s-au dovedit a nu fi situatii de urgenta.

In cele mai multe cazuri politistii au intervenit la loviri sau alte violente, amenintari, conflicte spontane, furturi, scandaluri in locuri publice si accidente rutiere, iar timpul mediu de interventie a fost sub 10 minute.

“112 este unicul numar de urgenta care poate fi folosit de pe orice telefon fix sau mobil pentru a beneficia, gratuit, de serviciul de urgenta (politie, ambulanta, jandarmi, pompieri) in orice tara a Uniunii Europene. Centrele de Urgenta functioneaza permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana.

Se interzice utilizarea numarului 112 in scopuri ce nu reprezinta apeluri de urgenta. Accidentele rutiere fara victime, aglomerarea traficului, intreruperea utilitatilor, ridicarile auto, pierderea sau gasirea de obiecte personale, solicitarea unor informatii despre diferite numere de telefon, emitere carte de identitate, pasaport, cazier, trafic, program institutii publice NU REPREZINTA URGENTE!

Apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1000 lei”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2