Politistii maramureseni, la datorie in perioada minivacantei prilejuite de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

politist-cautare 2Inspectoratul de Politie a Judetului Maramures a luat masuri suplimentare pentru ca cetatenii sa sarbatoreasca in siguranta Adormirea Maicii Domnului. Astfel, in perioada 12-15 august, peste 600 de politisti vor actiona pentru pastrarea unui  climat de ordine, liniste si siguranta publica precum si pentru mentinerea fluentei si sigurantei traficului rutier.

In perioada 12 – 15 august, 408 politisti de ordine publica, 127 de politisti rutieri , 61 de politisti de investigatii criminale precum si politisti de investigarea criminalitatii economice, din cadrul structurii de arme, explozivi si substante periculoase sau din cadrul altor formatiuni, vor fi angrenati in  misiuni  specifice pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

Politistii vor fi prezenti si vor actiona atat pentru  indeplinirea responsabilitatilor necesare asigurarii unui climat public de ordine si siguranta cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in localitatile unde se vor desfasura manifestari religioase, culturale si artistice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, precum si pe traseele de acces catre locasurile de cult, politistii rutieri vor actiona pentru fluidizarea traficului si prevenirea evenimentelor rutiere. Astfel, efectivele de politie rutiera vor fi prezente pe tronsoanele de drumuri nationale din judet si vor utiliza, in medie zilnic, 18 mijloace auto, dintre care 9 dotate cu aparatura radar.

Pentru ca Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului sa fie petrecuta fara evenimente neplacute, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii va recomanda sa aveti in vedere cateva masuri de autoprotectie:

In eventualitatea in care plecati in minivacanta si pentru ca locuinta dvs. sa fie in siguranta:

  • Rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa; inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie; nu lasati in casa obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atractii” pentru hoti.

Pentru siguranta autoturismului:

  • atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile; obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti; nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante; parcati pe cat posibil in locuri special amenajate si luminate; manifestati prudenta atunci cand vi se solicita ajutorul de catre persoane necunoscute.

Pe perioada sejurului:

  • cand ajungeti la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel; evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare; nu lasati copiii nesupravegheati si nu ii lasati sa mearga singuri la cumparaturi; banii si bunurile de valoare pe care nu le aveti asupra dumneavoastra trebuie pastrate in seiful hotelului; daca mergeti la plaja sau la picnic, nu va lasati bunurile nesupravegheate; deplasati-va in grup si nu raspundeti la provocari; evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate.
  • daca hotarati sa petreceti minivacanta in strainatate, interesati-va din timp cu privire la legislatia tarii respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor tarii noastre din statele respective.

 ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2