Politistii maramureseni vor fi la datorie cu ocazia minivacantei de 1 mai. Vezi cateva sfaturi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 29 aprilie – 2 mai, politistii maramureseni vor actiona zilnic pentru asigurarea ordinii si linistii publice, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor si a patrimoniului acestora. De asemenea, in aceasta perioada, politistii rutieri vor actiona zilnic pe principalele artere de circulatie din judet, pentru fluidizarea traficului si prevenirea evenimentelor rutiere.

Pentru ca sejurul de 1 Mai sa fie petrecut fara evenimente neplacute, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii va recomanda sa aveti in vedere cateva masuri de autoprotectie

In eventualitatea in care plecati in minivacanta si pentru ca locuinta dumneavoastra sa fie in siguranta, este bine sa rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte  imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa; inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie; nu lasati in casa obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atractii” pentru hoti.

In situatia deplasarii cu autoturismul, atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile; obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti; nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante; parcati pe cat posibil in locuri special amenajate si luminate; manifestati prudenta atunci cand vi se solicita ajutorul de catre persoane necunoscute.

Pe perioada sejurului:

  • cand ajungeti la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel; evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare; nu lasati copiii nesupravegheati si nu ii lasati sa mearga singuri la cumparaturi; banii si bunurile de valoare pe care nu le aveti asupra dumneavoastra trebuie pastrate in seiful hotelului; daca mergeti la plaja sau la picnic, nu va lasati bunurile nesupravegheate; deplasati-va in grup si nu raspundeti la provocari; evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate.
  • daca hotarati sa petreceti minivacanta in strainatate, interesati-va din timp cu privire la legislatia tarii respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor tarii noastre din statele respective.

Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112! Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2