Politistii reactiveaza „Curajul civic” in scolile din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 25-28 februarie, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Maramures au primit vizita lui Christian Weidkuhn din Elvetia, formator si consultant ESD, initiatorul proiectului “Curaj civic”.

A fost o vizita de lucru, in care psihologul elvetian a avut ocazia sa observe cum se deruleaza acest proiect educational judetean in cateva scoli din Maramures si sa ofere politistilor si consilierilor scolari cateva recomandari pentru optimizarea activitatilor, anunta IPJ Maramures.

“Curaj civic. Observa si actioneaza!” este un proiect de prevenire a violentei in scoli care, prin jocuri si scenete adaptate, ii invata pe copii cum sa se comporte in situatii de viata problematice, astfel incat sa nu devina victime ale unor infractiuni.

De la momentul instruirii, in 2015, politistii de prevenire si consilierii scolari au implementat proiectul in mai multe scoli din judet, unde copiii au fost incantati sa descopere cum si-ar putea exercita spiritul civic, pentru propria protectie si a celor din jur.

In cele patru zile de monitorizare din aceasta saptamana, initiatorul proiectului, impreuna cu politistii de prevenire si de proximitate, cu consilierii scolari si un reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean, au derulat activitati in opt unitati de invatamant din municipiile Baia Mare: Scoala Gimnaziala „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Emil Racovita”, Colegiul National „Vasile Lucaciu” si Colegiul Tehnic „George Baritiu”; si Sighetu Marmatiei: Liceul Tehnologic Marmatia si Scoala Gimnaziala nr.2; dar si la Liceul Teoretic “Bogdan Voda” din Viseu de Sus, Scoala Gimnaziala “”Mihai Eminescu” din Salistea de Sus.

Concluzia unanim acceptata de toate institutiile implicate in derularea acestui proiect este ca, acceptand beneficiile pe care le are asupra elevilor, proiectul trebuie sa fie derulat cu o frecventa mai mare si cu o implicare mai asumata, mai spun reprezentantii IPJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2