Politistii romani au pus in aplicare 33 de mandate europene de arestare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, 616 persoane, 111 autovehicule si 40 de documente ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen, informeaza, luni, Politia Romana, transmite AGERPRES.

Astfel, in perioada 20 – 27 aprilie, au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 378 de persoane care fac obiectul unor semnalari in SIS (Sistemul Informatic Schengen), in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii romani au pus in aplicare 33 de mandate europene de arestare, au depistat 126 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si 6 persoane care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul Romaniei, au fost ridicate 33 de documente si au fost gasite 80 de autovehicule ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor judiciare.

Totodata, 238 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE.

Dintre acestea, 33 erau urmarite de Politia Romana in baza unor mandate europene de arestare, alte 12 persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar 2 persoane erau semnalate disparute de autoritatile romane.

Totodata, partenerii straini au identificat, pe teritoriul lor, 7 documente, 5 certificate de inmatriculare si 31 de autovehicule, bunuri cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2