septembrie 22, 2019

Politistul de frontiera maramuresean care a luat mita, trimis in judecata de DNA

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Ardelean Sorin – Teodorel, subcomisar de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In zilele de 18 decembrie 2018 si 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, in calitatea mentionata mai sus, prevalandu-se de o presupusa influenta pe care ar avea-o asupra unui magistrat din cadrul unei unitati de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoana cercetata intr-un dosar penal (martor in cauza) pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri atat in scopul schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune pedepsita cu o pedeapsa mai blanda si dispunerii in dosar a unei solutii procedurale favorabile persoanei cercetate, cat si pentru restituirea unui autoturism ridicat in cauza de la o ruda a martorului.
In acelasi context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsa anterior, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata pe site-ul pna.ro.

ZiarMM

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *