Polonia anunta construirea celei mai moderne inchisori din Europa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polonia va construi in orasul Brzeg (sud-vest) cea mai moderna inchisoare din Europa, informeaza joi agentia de presa PAP, transmite AGERPRES.

Costurile sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de zloti (119 milioane de euro).

Centrul va putea primi pana la 1.500 de detinuti, cateva sute dintre acestia avand posibilitatea de a lucra in atelierele care vor fi amenajate in interiorul inchisorii, care ar urma sa fie finalizata in anul 2021.

Ministrul adjunct al justitiei, Patryk Jaki, a declarat ca, ani la rand, sistemul penitenciar din Polonia nu a beneficiat de niciun fel de program de modernizare. “Schimbam acest lucru. Prin masurile noastre, printre care investitii de genul celei de la Brzeg, aducem sistemul penitenciar din secolul al XIX-lea direct in secolul al XXI-lea”, a apreciat oficialitatea poloneza.

Generalul Jacek Kitlinski, directorul general al sistemului penitenciar polonez, a declarat ca, datorita programului de modernizare a acestui sistem, exista sansa unei imbunatatiri a conditiilor din inchisori, ceea ce va duce totodata la cresterea efectelor resocializarii. Generalul Kitlinski a subliniat ca, din cauza anilor indelungati de neglijenta, numeroase inchisori poloneze nu indeplinesc standardele actuale insa, datorita eforturilor in curs, situatia se imbunatateste.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2