Polonia este pregatita sa sprijine inarmarea Ucrainei

Reclame home 1

armata ucrainaPolonia este pregatita sa ajute Statele Unite in cazul unei decizii a presedintelui Barack Obama de a livra arme Ucrainei in conflictul contra rebelilor prorusi, dar inarmarea fortelor guvernamentale ucrainene trebuie sa fie doar ultima optiune, potrivit ministrului apararii polonez Tomasz Siemoniak, transmite Financial Times citata de Agerpres.

Polonia a fost unul dintre cele mai vigilente state membre ale Uniunii Europene de la aparitia crizei ucrainene si a cerut masuri mai dure contra Rusiei, care este acuzata de trimiterea de trupe si armament greu pentru separatistii din estul Ucrainei — sustine publicatia britanica.

”Rusia trebuie sa tina cont ca SUA sau Occidentul in general pot lua o decizie de inarmare a Ucrainei si ca asul se afla in mana Occidentului, carte care poate fi folosita in viitor, daca nu chiar acum. Pozitia Poloniei este aceea ca nu trebuie sa spunem niciodata ca aceasta carte nu va fi jucata”, a declarat Siemoniak pentru Financial Times.

El a subliniat insa ca pana in prezent SUA ori alti membri NATO nu au luat vreo decizie privind inarmarea Ucrainei si a atras atentia ca aceasta nu este singura optiune in discutie, apreciind ca folosirea sanctiunilor ar fi cel mai eficient mijloc de contracarare a agresiunii Rusiei.

Marti dimineata, ministrul polonez al apararii a declarat pentru postul de radio Jedynka ca furnizarea de arme Ucrainei este optiunea finala, dar una care merita sa fie evitata intrucat ar putea duce la escaladarea conflictului dintre armata ucraineana si separatistii prorusi.

Pe de alta parte, publicatia Gazeta Wyborcza l-a citat marti pe Siemoniak care a afirmat ca Polonia nu intentioneaza sa trimita armament militar greu in Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *