Polonia: Mai multi morti si 10 raniti, in urma unei furtuni violente in Muntii Trata

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

O furtuna extrem de violenta a provocat cateva decese si a ranit 10 persoane, lovite de fulger, joi, in Muntii Tatra din sudul Poloniei, au anuntat reprezentantii Serviciilor de salvare si interventii montane, citati de AFP, titreaza Agerpres.

“Zece persoane au fost lovite de fulger in zona masivului Giewont. S-au inregistrat cateva decese in zone diferite ale Muntilor Tatra”, a declarat coordonatorul serviciilor de salvare, Jan Krzysztof, citat de companiile mass-media poloneze, fara sa ofere insa alte cifre exacte.

Potrivit primelor informatii publicate de mass-media poloneze, inclusiv de postul privat de televiziune TVN24, fulgerul ar fi lovit o cruce metalica de mari dimensiuni, instalata in varful masivului Giewont, aflat la mica distanta de statiunea montana Zakopane, in momentul in care in acea zona se afla un grup numeros de turisti.

Vremea s-a inrautatit brusc la jumatatea zilei, nori grosi acoperind cu rapiditate cerul, care, in cursul diminetii, fusese degajat si ii incurajase pe multi excursionisti sa se aventureze pe potecile si traseele din Muntii Tatra.

Desi conditiile meteorologice raman profund nefavorabile, un elicopter al echipelor de salvare si interventie a plecat in cautarea victimelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2