Polonia nu renunta la revendicarea de despagubiri de razboi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polonia va examina in acest an modalitatile de a obtine despagubiri pentru distrugerile suferite in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a declarat miercuri ministrul de externe polonez Jacek Czaputowicz, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

„Discuta despre necesitatea de a-i compensa pe polonezi pentru pierderile suferite in timpul celui de-al doilea razboi mondial”, a declarat seful diplomatiei de la Varsovia, intr-un discurs consacrat obiectivelor de politica externa ale tarii sale.

„Vom cauta modalitati legale, politice si financiare de a obtine compensatiile cuvenite”, a precizat ministrul de externe, intr-o sectiune a discursului referitoare la relatiile polono-germane.

Declaratiile sale survin pe fondul divergentelor dintre Polonia si celelalte tari din UE cu privire la reforma sistemului judiciar polonez, reforma care in opinia Bruxellesului si a Berlinului constituie un atac contra independentei justitiei, si la controversata lege poloneza privind Holocaustul, act normativ ce a iritat foarte tare Berlinul. Noul sef al diplomatiei germane, Heiko Maas, care a efectuat saptamana trecuta o vizita in Polonia, a subliniat ca pledeaza pentru „un parteneriat mai strans cu Polonia, in pofida perspectivelor diferite pe care tarile noastre le au in unele domenii”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2