Polonia nu va furniza arme Ucrainei

Reclame home 1
Reclame home 1

Polonia nu se va angaja in conflictul armat din Ucraina si nu ii va furniza acesteia armament, a anuntat noua sefa a executivului polonez Ewa Kopacz, care a prezentat vineri in fata presei componenta cabinetului sau, relateaza France Presse citata de Agerpres.

‘Consider ca nu ar trebui sa fim un participant activ la acest conflict armat’, a declarat ea, inainte de a sublinia ca Polonia va adera totusi la toate initiativele comune ale Uniunii Europene privind sprijinirea Ucrainei. ‘Polonia trebuie sa se comporte asemeni unei doamne responsabile. Iar pentru aceasta securitatea noastra, tara noastra, casa noastra si copiii nostri sunt cei mai importanti’, a insistat premierul.

‘Aceasta nu inseamna ca vom deveni o voce izolata in cadrul Uniunii. Din contra, daca marea familie europeana va decide sa ajute Ucraina, vom participa si noi, absolut’, a continuat Kopacz. Polonia si ministrul sau de afaceri externe Radoslaw Sikorski, care nu va mai face parte din guvernul lui Kopacz, au fost pana acum printre cei mai fermi partizani ai Kievului si cei mai virulenti critici ai Moscovei.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a solicitat joi in fata Congresului Statelor Unite ale Americii un ajutor militar, politic si economic din partea Washingtonului in fata ‘tradarii’ Rusiei care ‘ameninta securitatea mondiala’. El a cerut ‘mai mult sprijin politic din intreaga lume’ pentru Kiev, dar si ‘mai multe echipamente militare letale si neletale’ pentru armata ucraineana care se lupta impotriva separatistilor prorusi din estul tarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole