Polonia vrea sa impoziteze retailerii pentru dezavantajele pe care le genereaza oraselor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polonia intentioneaza sa introduca un nou impozit asupra marilor magazine de retail, care nu taxeaza cifra de afaceri ci mai degraba dezavantajele pe care aceste magazine le genereaza oraselor, a anuntat marti la radio ministrul Tehnologiei si Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Impozitul va tine cont de sporirea traficului generata de marile magazine si de necesarele investitii rutiere, a declarat oficialul pentru Radio Zet.

Daca noul Guvern va fi format rapid, legislatia ar putea fi prezentata inca de anul acesta si noul impozit ar putea intra in vigoare la inceputul lui 2020, a explicat Emilewicz, care a dat asigurari ca noul impozit va fi cu certitudine agreat de Comisia Europeana.

Conform unei legi care a intrat in vigoare la 1 septembrie 2016 in Polonia, retailerii cu venituri lunare de peste 170 de milioane de zloti (44 milioane de dolari) urmau sa fie taxati mai mult decat cei care realizau venituri mai mici. Insa, in 2017, Comisia Europeana a decis ca aceasta masura constituie ajutor de stat, o practica ilegala in legislatia UE.

In schimb, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca Polonia poate sa perceapa impozite mai mari de la retailerii cu o cifra de afaceri mai mare de 44 milioane de dolari pe luna, decat de la rivalele lor mai mici, iar Executivul comunitar a facut apel.

La fel ca si in alte tari, micile magazine din Polonia au inceput sa fie supuse la presiuni din partea marilor lanturi care beneficiaza de pe urma economiilor de scara care le permit sa ofere preturi mai mici.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2