Poluare cu ape de mină la Cavnic: Nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au efectuat analize ale probelor de apă prelevate din cursul de apă Cavnic. Rezultatele obținute relevă depășiri la câțiva indicatori de calitate, impactul poluării fiind unul cu caracter local. Nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă.

Cauza poluării este determinată de evacuarea apelor de mină neepurate, provenite de la mina Cavnic, aparținând C.N.M.P.N. REMIN S.A.

”Precizăm faptul că administratorii zonei miniere sunt direct responsabili de gestionarea închiderii şi a ecologizării acestor perimetre, precum şi pentru măsurile care trebuie luate pentru stoparea procesului de poluare produs asupra resurselor de apă.

În acest caz, C.N.M.P.N. REMIN S.A trebuie să solicite un nou aviz de gospodărire a apelor, pentru demararea lucrărilor necesare în vederea realizării unei stații de epurare.

Menționăm că acest eveniment nu este unul singular în județul Maramureș, iar specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa au lansat numeroase semnale de alarmă, subliniind în mod repetat faptul că apele de mină neepurate sau insuficient epurate, precum și iazurile de decantare reprezintă surse de risc major pentru cursurile de apă din județul Maramureș.

Specialiștii instituției noastre monitorizează permanent calitatea apelor. Suntem în continuare vigilienți în ceea ce privește respectarea legislației din domeniul apelor”, precizează reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dan

    De ce nu este statie de epurare dupa atitia ani de la inchiderea minelor?
    Abia acum devine o necesitate?
    In REMIN mai zac niste functionari care se plictisesc de moarte si care nu traiesc decit cu gindul la o pensie de miner, cu grupa de munca potrivita.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2