UPDATE: Poluare cu pacura pe Valea Usturoiului (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Terenul pe care se afla rezervoarele adanci de aproximativ 1,5 metri a fost preluat de catre municipalitate de la Ocolul Silvic Firiza in 2014. In respectivele rezervoare se afla pacura, o cantitate nu foarte mare, folosita in trecut pentru incalzirea hanului din zona. Avand in vedere ca ele au niste capace, apa s-a infiltrat si a ridicat pacura.

Rezervoarele au fost construite pe vremuri pentru hanul de pe Valea Usturoiul, dar ele nu mai sunt acum in patrimoniul hanului.

Viceprimarul baimarean Marinel Rob afirma ca problema va fi rezolvata incepand cu ziua de luni.

„Pana luni vom rezolva aceasta problema si avem in vedere dezafectarea definitva a acelor rezervoare care nu mai sunt de nicio utilitate si nu sunt revendicate de nimeni. Una dintre variante poate fi chiar umplerea lor cu pamanat”, a spus Marinel Rob.

Acesta a mai adaugat ca, probabil, la preluarea terenului in 2014 nu s-a specificat nicaieri despre aceste rezervoare.

Un cititor ne-a semnalat faptul ca in dreptul Cabanei Usturoiul, in padure se afla un rezervor ingropat, in care este stocat ulei uzat, cel mai probabil de la utilajele forestiere sau de la mina.

Rezervorul era acoperit cu capac de metal si, cel mai probabil, in urma ploilor puternice din ultimele zile, capacul de metal a fost inlaturat.

„Uleiul uzat a iesit si se scurge acum pe Valea Ustoroiului. Cred ca o noua ploaie va scoate tot uleiul ala afara si se va produce un dezastru ecologic. Nu stiu al cui e rezervorul”, a spus cititorul.

Reprezentantii Garzii de Mediu Maramures nu au putut fi contactati telefonic.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. pop

    Avem institutii care sa se ocupe de protejarea mediului? O gluma.Niste politruci pusi doar sa-si dea salarii,in rest mizeria si gunoaiele sunt peste tot iar hotia din paduri,e de fapt un adevarat jaf.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole