Poluare de proportii pe malul Somesului. Autoritatile de mediu din Maramures ridica din umeri (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Protejarea mediului reprezinta pentru Judetul Maramures o mare si nerezolvata problema. Marturie recenta in acest sens sunt si maldarele de gunoaie de diverse tipuri gasite recent in cadrul unei actiuni derulate de Asociatia Nationala de Combatere  a Braconajului si a Poluarii.

Reprezentantii acesteia au publicat o serie de imagini cu situatia deplorabila existenta pe malurile Somesului, din partea de vest a judetului (localitatea Chelinta) si pana in zona Mogosesti.

Desi protectia mediului constituie o obligatie care revine tuturor, multi aleg sa sfideze acest aspect, chiar daca savarsesc contraventii ce pot fi sanctionate.

“Suntem in perioada actiunii de salubrizare, care a inceput in data de 15 martie. O vom finaliza pe 4 mai. Verificam toate unitatile teritoriale si unde identificam masuri necontrolate vom aplica sanctiuni. Orice constatare privind depozitarea in locuri ilegale este o neconformitate. Nu acceptam rampele provizorii de depozite.

Pe parcursul campaniei de salubrizare, timp de doua saptamani, vom face girul localitatilor din zona. In momentul cand vom identifica orice neconformitate, vom aplica sanctiuni in baza legi 211/2011”, a declarat Claudia Simion, comisar Garda de Mediu Maramures.

Suna foarte frumos, linistitor chiar, numai ca dincolo de vorbe… zona mentionata anterior arata sub orice critica. Explicatia autoritatilor este aceea ca oamenii nu respecta normele ecologice si, in primul rand mediul in care traiesc, sustinand ca activitatea si comportamentele cetatenilor sunt hotaratoare atat pentru mediu, cat si pentru natura.

“Lucrurile astea sunt vechi. Toata lumea arunca oriunde pe cursurile de apa. In fiecare an avem actiune de ecologizare a apei. Intocmim procese verbale care se semneaza. Toti isi iau angajament, dar nu respecta nimeni nimic, fiecare face ce vrea. Oamenii sunt de vina”, a punctat directorul Apelor Romane Maramures, Ioan Podar.

O alta explicatie savanta. Dar sortita esecului. Daca in felul acesta trebuie sa gandim, ca oamenii nu respecta normele legale si sunt sanctionati, ce ar trebui sa se intample cu factorii de mediu care ridica din umeri atunci cand vine vorba de a interveni atunci cand vorbim de poluare?

Cei care contribuie la amploarea acestui dezastru ecologic risca sa fie sanctionati cu amenzi intre 10.000 – 20.000 lei. Costurile sunt suportate in totalitate de responsabilii terenului.

In Romania, gestiunea deseurilor este reglementata de Legea 211/2011 privind regimul deseurilor. Aceasta precizeaza, cu caracter de obligatie, masurile necesare pentru protectia mediului si a sanatatii populatiei, prin actiuni de eficientizare a folosirii resurselor, precum si de prevenire sau reducere a efectelor adverse ale generarii si gestionarii deseurilor.

Bianca VLASAN


 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. mmm

    ai de capul meu … te doare sufletul cand vezi asa imagini … degeaba ca atunci cand avem institutii comuniste si batuti in cap si necivilizati, asta e rezultatul …

    Reply
  2. Adi

    In sptele fermelor din busag tot asa ceva este toata lumea arunca in camp pe terenul care nu la revendicat nimeni pana acum tone de molozsi tot ce nu mai folosesc oamenii canapele cauciucuri haine etc.zona devine o groapa de gunoi.

    Reply
  3. sebi

    Dacă persoanele din cadrul protecția mediul li s-ar tăia salariu sun sigur că s-ar face filaje si s-ar prinde măcar 10 persoane cu amendă de 20000 lei s-ar pute-a face curat

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole