Poluare la Kabul – Cel putin 17 persoane au murit in urma afectiunilor respiratorii pe parcursul saptamanii trecute

home camp2
home camp2
home camp2

Cel putin 17 persoane au murit in urma unor boli respiratorii la Kabul pe parcursul saptamanii trecute, a informat luni ministrul adjunct al Sanatatii, Fida Mohammad Paikan, precizand ca orasul continua sa inregistreze niveluri “periculoase” de poluare a aerului, informeaza luni DPA, transmite AGERPRES.

In timpul unei campanii de distribuire de masti de fata cu filtre antipoluare, Paikan a precizat ca 8.813 pacienti suferind de afectiuni respiratorii au ajuns in spitalele din capitala afgana saptamana trecuta, iar 17 dintre acestia au murit.

Autoritatile au inceput sa ia masuri impotriva companiilor locale, considerate principalele responsabile pentru poluarea aerului din Kabul, dupa ce au primit o solicitare in acest sens din partea presedintele afgan, a declarat luni pentru DPA Leila Samani, o purtatoare de cuvant a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului din Afganistan.

In acest context, proprietarii salilor de nunta, bailor publice si firmelor de administrare a imobilelor au fost avertizati sa inceteze sa arda anvelope si materiale plastice pentru a-si asigura incalzirea, a precizat Samani.

De asemenea, rezidentii au fost indemnati sa reduca utilizarea carbunelui pentru a-si incalzi casele.

Pe de alta parte, multi rezidenti invoca saracia si lipsa de electricitate drept cauza primara a poluarii si sustin ca problema va fi imposibil de rezolvat in lipsa unui gaz si a unei energii electrice mai ieftine.

Potrivit oficialilor, consumul de combustibil ne-standard, lipsa spatiilor verzi, drumurile neasfaltate si asezarile neplanificate sunt la randul lor factori care contribuie la poluarea din Kabul.

Guvernul intentioneaza sa lanseze o campanie de constientizare in moscheile din oras in zilele urmatoare, un efort la care si-au unit fortele circa 22 de institutii guvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *