Poluare pe raul Sasar – Vezi motivul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 26 februarie, in jurul orei 16.10, Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures a fost sesizat cu privire la o posibila poluare accidentala pe raul Sasar, in zona Tunel Cavnic – Suior- Baia Sprie.

In urma verificarilor in teren efectuate de catre reprezentanti ai  SGA Maramures, Institutia Prefectului judesul Maramures, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, Garda de Mediu Maramures s-a constatat ca informatia este reala si ca  in raul Sasar  se deverseaza  apa  de mina de culoare rosiatica.

Fenomenul a fost probabil generat  de  o surpare a tunelului aflat in administrarea CNMPN Remin SA, care  a creat  o acumulare de apa in amonte. In timp, aceasta acumulare  de apa a distrus blocajul, iar apa  de mina  a fost deversata in Raul Sasar.

Verificarile facute pe raul Sasar intre debusare tunel si confluenta rau Sasar au scos in evidenta faptul ca  apa  avea o culoare rosiatica, iar in aval apa avea o culoare galbuie.

Evenimentul de calitate a avut un caracter local, regasindu-se numai pe raul Sasar si nefiind  inregistrata mortalitate piscicola.

Pe perioada verificarilor au fost recoltate probe de apa din sectiuni caracteristice de pe raul Sasar, care sunt in curs de prelucrare la laboratorul SGA Maramures.

Verificarile efectuate in dimineata zilei de miercuri, 26 februarie, evidentiaza faptul ca apa raului Sasar a revenit la conditiile normale de calitate.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2