Poluarea, obezitatea, tabagismul si accidentele rutiere ucid anual peste 4,7 milioane de chinezi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Poluarea, obezitatea, tabagismul si accidentele, majoritatea rutiere, ucid anual peste 4,7 milioane de chinezi si costa statul zeci de miliarde de dolari anual, se arata intr-un studiu publicat de revista britanica ‘The Lancet’ si citat vineri de AFP, transmite Agerpres.

China a facut progrese remarcabile in ce priveste controlarea maladiilor infectioase, sanatatea materna si infantila si a reusit sa ridice limita privind durata de viata a clasei de mijloc, de la 40 de ani in 1950, la 76 de ani in 2011, potrivit acestui studiu coordonat de dr. Jeffrey Koplan, de la Universitatea Emory din Atlanta

Insa in acelasi timp, tara se confrunta cu noi provocari in domeniul medical ca urmare a dezvoltarii sale economice rapida si adoptarii de catre populatie a unui mod de viata care se apropie de cel al statelor dezvoltate.

Bazandu-se pe cifre deja publicate, autorii studiului citeaza mai ales cele 2,2 milioane de decese premature din cauza poluarii atmosferice anuale, reprezentand un cost anual estimat la crica 341 miliarde de yuani (aproximativ 41 de miliarde de euro).

In 2010, China numara peste 300 de milioane de fumatori, aproximativ 28% din populatia adulta a tarii. Circa 1,4 milioane de decese sunt atribuite tabagismului, o cifra care poate ajunge la 3 milioane in 2040, ‘daca tendinta actuala va continua’.

Accidentele fac anual in jur de 800.000 de morti in China, de la sfarsitul anilor ’90, si constituie principala cauza de deces la persoanele cu varste cuprinse intre 1 si 39 de ani.

Potrivit expertilor, marea parte a acestor decese sunt legate de accidentele rutiere, fiind estimate in 2010 de OMS la 275.000 de cazuri. Aproximativ 50 de milioane de persoane sunt ranite anual in China in accidentele de circulatie, ceea ce necesita costuri de medicale evaluate la aproximativ 65 de miliarde de yuani.

Pe de alta parte, la fel ca in statele dezvoltate, China se confrunta cu probleme privind obezitatea populatiei, mai ales in randul copiilor. Numarul adolescentilor obezi sau supraponderali care era de circa 16 milioane, in 2000, a ajuns la peste 30 de milioane in 2010.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole