Poluarea poate produce crize de anxietate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

poluareVarfurile de poluare, frecvente indeosebi intr-un mediu foarte incarcat cu particule fine, fac sa creasca riscul unor crize de anxietate. Aceasta asociere a fost pusa in evidenta in cadrul unui studiu desfasurat timp de cateva decenii pe circa 70.000 de femei, relateaza joi passionsante.be citat de Agerpres.

Cercetatori americani de la Universitatea Johns Hopkins au evaluat periodic frecventa simptomelor de anxietate in functie de expunerea la poluare, determinata de locul de resedinta, distanta dintre casa si axe rutiere importante si varfurile de poluare.

‘Expunerea la particulele fine (PM2,5) se asociaza evident cu cresterea semnificativa a riscului unor simptome majore de anxietate, dar numai cand expunerea este recenta’, arata dr Roseline Peluchon in Journal international de Medecine. Aceasta legatura s-ar putea explica prin agravarea bolilor cronice, pulmonare sau cardiovasculare. ‘Daca va simtiti iritat cand aerul este poluat, de vina sunt poate particulele fine care actioneaza asupra neuronilor’, adauga ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2